Aprilbøger

Forfatterpostkort fra Caroline Säfstrand

Jeg bringer ‘postkort’ hver måned, fra forfattere som jeg synes, skriver fantastiske bøger. De svarer på 5 spørgsmål, som jeg stiller. Næste i rækken er forfatter Caroline Säfstrand, som har skrevet bogen Villa havbrise. Hun har været så sød at dele hyggelig viden (på svensk), om bl.a. gode film og gode Instagramkontoer. Læs med.

Læs også forfatterpostkort fra Lotte Elmann Wegner, Mikkel Mosen & Helle Vincentz.

Hvilken rejsedestination er din yndlings? 

Åh jag älskar att resa och har så många favoriter – men en extra stor plats i hjärtat har Portugal. Drömmen är att bila dit med man och hund, hyra ett hus i en månad och bara njuta av folklivet och sitta på balkongen och skriva bok!

Har du nogle særlige talenter? 

Jag är ganska bra på att skriva låtar. Som ung drömde jag om att bli rockgitarrist, men jag hade aldrig tålamod att riktigt lära mig instrumentet – däremot var jag betydligt bättre på att skriva musik och låttexter! Fast den talangen har jag inte visat för särskilt många….:-)

Hvilken film er den bedste, du har set?

Oj, svårt! Finns så många bra. Men en film som jag ser när jag vill bli på gott humör är ”Something´s Gotta Give” med Jack Nicholson, Keanu Reeves och Diane Keaton. Det är en sådan där film som jag önskar att jag skrivit manus till. Första säsongen av serien ”After Life# med Ricky Gervais älskade jag också!

Hvem er din favorit at følge på Instagram? 

Det finns så många konto som inspirerar mig. Ett vackert konto från norr är Jonna Jintons, ett annat otroligt vackert naturkonto är John Derting, ett frestande är Pick up Limes, ett tänkvärt och samtidigt roligt är Celeste Barber…. Listan kan bli lång.

Har du en guilty pleasure? Hvis ja, hvilken

Jag är lite väl mycket livsnjutare (finns det inte alltid något att fira?)– och alldeles för lite träningsfreak!

Er der en ny bog på vej? 

I Danmark är ”Klubben för lyckliga slut” på väg. Den handlar om fyra kvinnor som av olika anledningar hamnar på skrivkursen ”Klubben för Lyckliga slut” som leds av skrivterapeuten Sam. Här är det tänkt att de ska skriva sig själv lite lyckligare! Den utspelar sig på Råå – ett stenkast över sundet från Helsingör. I Sverige släpper jag min sjunde roman till sommaren – ”Vingården för vilda drömmar”.

Tak fordi du havde lyst til at skrive postkortet Caroline.
Jeg nåede, at drømme mig langt væk til Italien, og glæder mig både til at tjekke op på film og nye Instagramkontoer.
Jeg glæder mig til at læse din næste bog. Det bliver så spændende.

Har du læst Carolines bog?

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aprilbøger