Ærø – Søfolk, frihed og velsmag af Kristine Skytte Glue & Bjørg Dalheim

Den tilsandede kirke i Skagen – Gratis glæder for børn

Så har vi været på endnu en skønt gratis tur i Skagen, og set en seværdighed med masser af historie bag sig. En historien som endnu engang handler om sandflugten lige som den her.

Den tilsandede kirke hedder Sct. Laurentius kirke, og er Skagens gamle sognekirke fra slutningen af 1300 tallet. Kirken var samlingspunktet for menigheden i mange hundrede år, før sandflugten lagde sig over kirkegården og vejen. I år 1795 måtte man stoppe gudstjenesterne, og kirken blev lukket. Sandet blæste ind over land og samlede sig i store klitter.

Kampen mod sandet satte Kong Christian den 7. en stopper for, og beordrede kirkeskibet nedlagt. Tårnet fik lov at stå, og blev brugt som sømærke.

Tårnet er fredet, og kirkeskibets placering er markeret i terrænet med røde pæle bag tårnet. Under jordoverfladen gemmer der sig stadig rester af kirkens fundament og gulv, samt døbefont.

Man kan komme ind i tårnet, og endda gå op i det og kigge ud af vinduerne, men trappen var meget smal. Så lider du at klaustrofobi, vil jeg råde dig til at springe over, det gjorde jeg.

Laurentius er kirkens skytsengel. Han var de søfarendes og de fattiges beskytter. Han genfindes i Skagens byvåben med ordene “Vort håb til gud alene”

Ved p-pladsen findes et ishus med wc og legeplads.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærø – Søfolk, frihed og velsmag af Kristine Skytte Glue & Bjørg Dalheim