Forfatterpostkort fra Mikkel Mosen

Fortidens port af Trine Appel

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Alpha Forlag//

Trine Appel fik i 2013 et hjertestop, og var død i ca. 10 minutter. Den oplevelse har motiveret hende til at skrive denne historie. Bogen handler om tro og religion, og er en fantasyfortælling om 5 søskende, som bliver involveret i opklaring af et kongemord.

Der er planlagt 2 bøger mere i serien.

Mark og Ivan er tvillinger, og søskende til Tanja, Vicki og Dan. De 5 børn bor sammen med en far, der drikker for meget, og en mor der ligger en del i sengen. De har ikke mange penge, og kommunen er ofte på nakken af dem. De har lært, at de skal lyve og flygte, hvis en person fra kommunen vil i kontakt med dem. De fem børn er fra den ydereste kant af Danmark, og passer for det meste sig selv og hinanden.

En dag forsvinder Ivan på skolen under en emneuge om middelalderen, som er blevet lidt for livagtigt. Noget tyder på, at Ivans forsvinden har en forbindelse til drabet på en dansk konge for over 700 år siden. Lærerne opfører sig underligt, og mystiske ting begynder at ske.

Mark bestemmer sig for at sætte alt ind for at finde sin tvillingebror igen. Med hjælp fra sine søskende og deres fylgjedyr, skal de finde fortidens port i tide, og få den åbnet, så de kan redde Ivan og kongeriget. Vejen dertil kræver mod, da de både bliver kontaktet af en død dronning, skal give en umulig hest magiske fortidssko på, og ride om kap med et spøgelse. Men børnene er modige, og kapløbet mod tiden er gået igang.

Jeg kunne rigtig godt lide historiens verden. At den foregår i nutiden, og børnene går i skole, men at der findes en parallelverden, og at nogle af lærerne faktisk kommer derfra. Det fungerer rigtig godt. Jeg tror, at mange børn ville ønske, at opleve det, på deres egne skoler. En emneuge om middelalderen der bliver meget livagtig, og lidt for spændende.

Jeg tænker sjældent over det, men efter jeg har læst denne historie, går det op for mig, hvor modige børn egentligt er. Faktisk meget mere en vi giver dem kredit for. Jeg er selv ret beskyttende overfor mine børn, men jeg kan også godt se, at det er mig, der nogle gange begrænser dem, og ikke dem selv. Det er jo på sin vis lidt skræmmende.

Idéen med et fylgjedyr er så god. Tænk at have sit eget fylgjedyr, som kun du kan se. Så er man aldrig alene, og kan altid få hjælp, hvis man er i nød. Det er jo næsten som at have en legekammerat for barnet, og en barnepige for de voksne. Og mon ikke, at det kunne give en masse nye og anderledes legeoplevelser. 

Jeg kunne også godt lide, at jeg fik genopfrisket et stykke af Danmarkshistorien om kongen Erik Klipping fra 1200-tallet. God læring til den unge generation, og så elsker jeg iøvrigt at lære nyt, når jeg læser bøger. 

Min datter Luca på 12 år er nu gået igang med at læse bogen, for jeg er helt sikker på, at det lige er noget for hende.

Jeg vil anbefale bogen til både piger og drenge, som er vilde med fantasy. Fra 11 år.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Fortidens port af Trine Appel fra Alpha forlag ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forfatterpostkort fra Mikkel Mosen