Vinger af sølv af Camilla Läckberg

Rejs verden rundt med bøger

Det må da om noget være tid til at tage ud at rejse. Jeg elsker at rejse og opleve, og hvis nogen forbyder det, rejser jeg bare med bøgerne, for det er faktisk også ret anbefalelsesværdigt. Udvid din horisont og lær noget nyt om andre lande og kulturer. Spørgsmålet er bare, hvor du vil hen? Hvor længe du vil være væk? Og om det skal være fiktion eller faglitteratur?

Når jeg åbner en bog, drømmer jeg mig væk kun drevet af min fantasi og forfatterens ord. Og jeg synes, at det er så fantastisk.

Her er nogle af de lande, som jeg har besøgt igennem min læsning. Det har været helt vidunderlige og min kommende fiktionsrejse går til Skotland med Jenny Colgan i Den lille butik med de nye begyndelser.

Danmark

Isola af Katrine Engberg

Det kan blive en dyr fornøjelse, at læse denne krimi, da man (eller i hvert fald jeg) brændende ønsker, at komme et smut til Bornholm for at opleve de omtalte steder. Jeg elsker at læse om, og opleve glemte seværdigheder eller fund i Danmark og den nedlagte Zoo ville være et spændende sted at besøge.

Skotland

Vintersøstre af Sarah Morgan

Jeg er meget betaget af beskrivelserne i bogen. Stedet de bor i Skotland, huset, bjergene, sneen og ikke mindst hyggen på caféen. Jeg har nu fået helt vildt lyst til at rejse til Skotland og opleve højfjeldet. Bøger bliver altid ekstra gode, når man får en rejsebeskrivelse med i købet, og det føler jeg, at jeg gør her.

Den lille butik med de lykkelige slutninger af Jenny Colgan

Jeg beundrer folk, der tør at tage springet og gå efter sine drømme, og det har Nina gjort. Hun har købt sin egen kassevogn og lavet en lille kørende boghandel. Og som uddannet boghandler, kan jeg jo kun beundre hendes mod, og synes, at hun har fundet på verdens bedste idé.

England

Rosie Hopkins’ søde jul af Jenny Colgan

Det er lidt af en sanseoplevelse for mig at læse Rosie Hopkins søde jul. Jeg er helt beruset af alt den sne og de sjove kælketure, og en smule sulten når vi befinder os i slikbutikken med alle de lækre og delikate julegodter.

Rosie Hopkin´søde drømme af Jenny Colgan

Så sød og skøn en historie fyldt med charmerende humor. Den er skrevet så fantastisk, at man automatisk har sine egne minder, om barndommens søde glæder kørende på sidelinjen. Det er en sanseoplevelse at læse denne henrivende roman.

Toner i natten af Jojo Moyes

Jeg elsker at læse beskrivelserne af det spanske hus ved skoven og vandet. Selvom huset er faldefærdigt, lyder det så idyllisk, og jeg ser hele tiden for mig, hvordan huset står helt færdigt, og hvem der bygger det.

Mount Polbearne

Det lille bageri på strandpromenaden af Jenny Colgan

Jeg er meget begejstret for denne bog. Det er en af de læseoplevelser, der er så hyggelige, at man aldrig håber den ender. Og det værste ved disse bøger er, at det er svært, at blive fanget af næste bog i bunken, fordi tankerne og hyggen bliver siddende i kroppen. Det er den bedste og skønneste følelse, og så bliver læseoplevelsen bare ikke bedre. Eller det skulle da lige være pga de opskrifter på brød, som er bag i bogen.

Frankrig

Sommer i Paris af Sarah Morgan

En meget smuk fortælling om et venskab der ikke er begrænset af aldersforskellen. Jeg elsker historien, og drømmer mig til Paris i selskab med Audrey og Grace, til franskundervisning i boghandlen.

Den franske fotograf af Natasha Lester

Jeg nyder historien om det lille slot i Frankrig. Om livet dér, både dengang og nu. Om den vidunderlige mad, og ikke mindst scenen hvor Jessica May bliver foreviget i Hitlers badekar.

Anna og det franske kys af Stephanie Perkins

Bogen er så vidunderlig. Man lever sig ind i den, og er både med til forelæsningerne, på kollegiet, i biografen og på sightseeing. Historien er fyldt med nervepirrende romantik, rørende venskaber og karakter fulde af personlighed.

Italien

Villa Serenas hemmelighed af Domenica de Rosa

Jeg er meget begejstret for beskrivelserne af Villa Serena og området. Der bliver åbnet op for den store fantasi, og min egen drøm om at bo i Spanien i en længere periode. Beskrivelserne er drømmende, forførendende og vidunderlige. Og ikke mindst udgravningerne i baghaven er spændende at læse om.

USA

Stadig mig af Jojo Moyes

Jeg har aldrig været i NewYork, men det føler jeg lidt, at jeg har nu. Og sådan har jeg det nogle gange med bøger, de giver oplever som om, man selv har været tilstede i bogens univers. Jeg inhalerede Efter dig, og kunne slet ikke ligge den igen. Jeg kan dufte Ilarias mad, mærke stemningen fra pubben, lugte det gamle tøj i vintagebutikken, føle mrs Gopniks sorg og Louisas længsel efter ambulance Sam.

Vinterbryllup af Sarah Morgan

Historien er så fantastisk. Jeg nyder hver en side i bogen, og drømmer mig ind i det paradis, som jeg forestiller mig, det er med bjælkehytter, snescootere, varme brændeovne og alt hvad der ellers hører vinteren og julen til.

Afrika

Den afrikanske jomfru af Helle Vincentz

Helle Vincentz skriver så troværdigt og virkelighedsfuld, at jeg føler mig tilstede i bogen. Hun er så god en fortæller, at jeg føler, at jeg helt præcist ved, hvordan det ser ud i Kenya, hvordan det er at gå i gaderne, og hvad hovedpersonen føler og tænker.

Indien

Delhis smukkeste hænder af Mikael Bergstrand

Göran og Yogis rejse rundt i New Delhi bliver fyldt med oplevelser, men også en rejse for sjælen. Ny kærlighed opstår, og Göran må tage sit liv og sit syn på mennesker op til overvejelse. Jeg ville elske at kende Yogi.

Disse bøger får dig rundt i verden, indtil du endelig kan støve dit pas af, og gør dig klar til en rejse i den virkelige verden. God fornøjelse.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinger af sølv af Camilla Läckberg