Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg

Forfatterpostkort fra Lotte Elmann Wegner

Jeg bringer ‘postkort’ hver måned, fra forfattere som jeg synes, skriver fantastiske bøger. De svarer på 5 spørgsmål, som jeg stiller. Første i rækken er forfatter Lotte Elmann Wegner, som har skrevet bøgerne Er her nogen? og Livet du efterlod. Hun har været så sød at dele både sjov og spændende viden. Læs med.

1. Hvilken rejsedestination er din yndlings?

Faktisk vil jeg helst se nye steder, når jeg rejser, så jeg har ikke det ene sted, jeg holder af at vende tilbage til. Men min mand og jeg er bidt af at vandre – gerne længere ture, så de sidste ni-ti år er sommerferien brugt på at tilbagelægge 250-300 km over 10-12 dage. Og en af mine yndlingsdestinationer, når det kommer til vandring, er England. Tre år har vi vandret på dele af South West Coast Path. Ruten er lidt længere end 1.000 km. lang, så vi har ikke tilbagelagt det hele. Men der er så smukt, ruten går ad bratte skrænter med udsigt til havet, over marker med får og køer, via stranden, gennem små byer, der er som taget ud af Barnabys univers. Når man så kommer frem til sit Bed & Breakfast efter en hård og lang gåtur, har fået et bad og sidder med “en pint” på den lokale pub, så bliver det ikke meget bedre.

2. Har du nogle særlige talenter?

Jeg kan hverken synge, danse eller jonglere med bolde, men jeg vil mene, at jeg har et talent for sprog. Andre vil sige, at talent er for stort et ord i den sammenhæng, de ser det nok snarere som en pestilens. Sprogpolitiet, bliver jeg kaldt herhjemme, men hey – nogen skal jo påtage sig den rolle ;-), og det er da ikke ligegyldigt om man siger, trøje, bluse, t-shirt, sweater, sweatshirt eller noget sjette om en given beklædningsgenstand. Hører jeg nogen gabe …?

3. Hvilken film er den bedste, du har set?

Det pinlige svar er, at jeg ikke kan huske den sidste film, jeg så, og jeg kan slet ikke huske den bedste. Faktisk ser jeg stort set aldrig en film, og jeg er heller ikke kommet med på seriebølgen på Netflix, HBO, Viaplay og alle de andre streamingtjenester. Alle de serier folk snakker om, har jeg aldrig set. Jep – så kedelig er jeg. Af og til ser jeg en dokumentar, og jeg har en forkærlighed for dokumentarer som Cowspiracy, The gamechanger, Food.inc – altså dokumentarer som går i dybden med sundhed, plantebaseret kost og fødevareindustriens indflydelse. Men senest så jeg en dokumentar, som Leonora Christina Skov anbefalede på Instagram: Gensynet (Återträffen på originaltitlen) af Anna Odell, den handler ganske kort om en voksen kvinde, der på en lidt speciel måde konfronterer skolekammerater, der mobbede hende som barn. Det var en fin dokumentar, og jeg giver hermed anbefalingen videre, den kan ses på Filmstriben.dk

4. Hvem er din favorit at følge på Instagram?

Jeg har i flere år fulgt rigtig mange bogbloggere, både fordi jeg skriver selv, og derfor har en faglig interesse, men også fordi de hver især har noget at byde på, når det kommer til anmeldelser. Dagbladene er jo ret sparsomme på den front, og hvor går man hen for at finde anbefalinger til en god bog? På Instagram, vil jeg mene. Det er også en dyr fornøjelse, for der ryger så mange bøger i indkøbskurven på den konto. Men det kan jeg jo ikke klandre dem for :-). Jeg tænker blandt andre på sidsesbogreol, crossingjourneys, cherryblossomreads,catsbooksandcoffee, bogtanken, bechsbooks, literaturtale, biancatranbergs_bogreol, bogblogger og så selvfølgelig Lidtbedreliv. Og det er altså kun en brøkdel af dem jeg følger og kan anbefale.

5. Har du en guilty pleasure?

Det er ikke jul uden romtoppe – de små fyldte chokolader, der er lavet af dårlig chokolade, har en knasende indre sukkerskal og er fyldt med underlødig spiritus. Der skal ikke være mange, men min svigermor og jeg skal traditionen tro have romtoppe til jul. Der er noget med kombinationen af tre dårlige ting i en mundfuld, der alligevel bliver til noget godt.

6. Er der en ny bog på vej?

Det er der. Der ligger i hvert fald et manuskript hos redaktøren, som jeg forhåbentligt snart får retur til endnu en gang redigering. Denne udgivelse har haft flere bump på vejen, min redaktør stoppede, så en ny redaktør skulle på banen, og det er mere eller mindre som at starte forfra. Derudover har Corona skubbet til mange planer – det gælder også den franske udgave af ‘Livet, du efterlod’ som skulle være udkommet i 2020, men blev rykket til i år. Men fingrene er krydsede for et 2021 med både en ny dansk bog fra min hånd og en fransk udgave af ‘Livet, du efterlod’.
Fingers crossed, fingers crossed …
Tak fordi du havde lyst til at skrive postkortet Lotte.
Jeg elsker anderledes viden om personer ‘jeg føler, jeg kender’, og jeg grinede op til flere gange. Jeg glæder mig til din næste bog. Det bliver så spændende.

Har du læst Lottes bøger?

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg