5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i november

Det grønne Asien af Rain Lundström

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Turbine//

Er du til nørderi og vegansk asiatisk mad, så skal du helt sikkert eje denne kogebog, som er fyldt med umami, stærke smage og friskhed.

Den kommende opskrift er fra kogebogen, og findes på s. 100 Chana Masala. Jeg har dog lavet lidt om, og det er den, jeg har skrevet her.

Til 3 personer

  • 1 tsk. koriander
  • 1 stort løg, hakket
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 stk. stødt gurkemeje
  • 1 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. rosmarin
  • 2 dåser kogte kikærter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • Olie til stegning

Opvarm en stor gryde med olie. Tilsæt spidskommen, rosmarin og koriander og steg til det begynder at dufte godt, cirka 1/2 minut. Rø løg, gurkemeje og chili i gryden, og steg, til løgene begynder at få farve.

Skyld kikærterne, og bland dem i løg- og krydderiblandingen sammen med hakkede tomater og cirka 1 dl vand. Lad retten simre i 30 minutter. Tilsæt mere vand, hvis det bliver for tørt. Bland citronsaft i, og smag til med salt og peber.

Server lækre ris til retten.

Bogen præsenterer en bred vifte af asiatiske, veganske retter, og kapitlerne er inddelt i landende, Kina, Thailand, Indonesien, Japan, Vietnam, Indien, Korea og Malaysia.

Med et hurtigt kig igennem bogen ser du at navnene på langt de fleste retter, er umulige at udtale, men du bliver helt sikkert sulten, og billederne er smukke. Opskrifterne er overskueligt præsenteret med en uddybende fremgangsmåde og mange gode fif.

En fin detalje bagerst i bogen, guider dig til, hvad du skal kigge efter, når du handler ind i asiatiske butikker. Det er ret godt fundet på, for det er jo umuligt at læse varedeklarationen.

Du bliver guidet godt igennem det asiatiske køkken, med lækre opskrifter, mærkelige krydderier og masser af koriander. Læs forord og diverse tips, for det er spændende og interessant læsning, og måske får du lyst til at gå i køkkenet, ligesom jeg.

Jeg synes, at det asiatiske køkken er spændende, og der er inspiration at finde for enhver smag. Jeg kan varmt anbefale denne flotte asiatiske kogebog til alle, der har lyst til at forvandle de smagsfulde grønsager, til velsmagende og farverige måltider. Og så får du selvfølgelig også opskriften på de perfekte luftige ris.

De næste opskrifter jeg vil prøve at lave er…

  • Forårsløgspandekager s.27
  • Den perfekte daal s.96

Det grønne Asien af Rain Lundström fra Turbine ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i november