10 plastiksyndere som findes i havet

Jordens salt af Jeanine Cummins

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Alpha Forlag//

Bogen har fået så mange fine anmeldelser, men 1 måned før den udkommer, begynder de dårlige anmeldelser at tikke ind pga. unøjagtigheder om Mexico og udnyttelse af indvandreoplevelsen. Men på udgivelsesdagen offentliggør Oprah, at hun har valgt bogen til at være den 83. bog til Oprahs Book Club. Forlæggeren aflyser samtidig Cummins planlagte bogturné, pga. frygt for hendes sikkerhed.

Lydia bor i Acapulco med sin mand, som er journalist, og deres søn Luca. Hun ejer en boghandel, og elsker alt ved den. De har det godt, men byen bliver langsomt overtaget af narkokartellerne, og derfor skal de passe godt på. Ikke nok med det, skriver Lydias mand om kartellerne, og det kan få konsekvenser for hele familien.

En dag kommer en ny kunde ind i boghandlen, og køber 2 af Lydias yndlingsbøger. De får sig en hyggelig snak, og Javier vender ofte tilbage. Han er interessant og charmerende, og de to får mange dybe samtaler om litteratur, og bliver rigtig gode venner.

Lydias mand er igang med en stor artikel om manden bag narkokartellerne, og en dag finder Lydia billeder af bagmanden. Hun bliver noget rystet, da manden på billederne er hendes ny ven Javier. Lydia og hendes mand laver derfor en plan for, hvordan de skal takle denne situation, for det kan kun blive farligt.

Artiklen kommer i trykken, og det får voldsomme konsekvenser for Lydia og hendes søn. De må flygte fra alt de kender, og rejsen bliver lang og ikke mindst forfærdelig. De hopper på toget med andre migranter mod frihed i USA, men flugten fra nogen og noget bliver et mareridt, de aldrig tror ender.

Alt det drama der har været omkring bogens udgivelse og forfatteren, fortsætter også i historien. Sikken en grum læseoplevelse. Jeg holdt praktisk talt vejret igennem hele bogen. Hver gang én grum oplevelse var overstået, startede der en ny, og ligesom hovedpersonernes adrenalin pumpede for vildt, gjorde mit det også, og jeg turde ikke trække vejret, af frygt for at nogen kunne høre mig, eller lukke øjnene, af frygt for at nogen ville tage mit barn.

Historien om hvordan Lydia og Javier opbygger et dybt og inderligt venskab med litteraturen og døden som fællestræk. Et venskab der grænser til en følelse af forelske, og alligevel ikke. For så at finde ud af hvem javier er, og hvad han står for, er så hjerteskærende. Og at Javiers lader sit problem gå ud over Lydia og Luca, som efterfølgende skal gennemgå en lang og opslidende rejse, som måske bare er nyttesløst, er intet mindre end brutalt.

Men sikke en stor roman med skæbne som hovedtema, og personer der tager magten over deres eget liv. Det kommer især til udtryk igennem Luca. Den lille dreng der ikke snakker, som skal vise sig at være både skarp, modig og ikke mindst sej. Han står igennem det meste, selv det mest grufulde, og alligevel fortsætter kampen, selvom han ikke kan mere. Han er helt klart min yndlingsperson i historien.

Der var meget der rørte mig i historien, men jeg glemmer ikke Soledad og Rebecas historie. Pigerne er smukke, og af den grund bliver de udsat for den ene voldtægt efter den anden, og den ene bliver tilmed gravid. De måtte flygte fra deres forældre, for at beskytte dem, hvilket bliver forgæves, og i så ung en alder har de kun hinanden, og er blevet voksne på få måneder. Det ønsker man jo ikke for sin værste fjende.

Historien er hjerteskærende, brutal og meget aktuel. Den har fået en plads i mit hjerte, og vil helt sikket også finde en plads i din. Læs den, du vil ikke gå glip at historien.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Jordens salt af Jeanine Cummins fra Alpha Forlag ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 plastiksyndere som findes i havet