Stige Ø i Odense - Gratis glæder for børn

En helt normal familie af Mattias Edvardsson

Denne krimi har et mystisk setup, og lyder lidt anderledes og kedelig. Men på en måde så jeg virkelig får lyst til at læse den. Et mord, en datter, en far som er præst og en mor som er forsvarsadvokat. Mor, far og datter fortæller selv deres historie. Den form for fortælling er jeg ret glad for.

Stella på 19 år, bor med sin far som er præst, streng og overvågen, og sin mor som er forsvarsadvokat, arbejder hele tiden, og aldrig hjemme. Selv arbejder Stella i H&M, så hun kan spare sammen til sin drømmerejse, der går til Asien. Altså en helt normal familie.

Stellas bedste veninde hedder Amina. De er vokset op sammen, og har et rigtig godt venskab. De støtter hinanden i alt, og har aftalt, at ingen mand eller noget andet menneske nogensinde skal komme imellem dem.

Nu er Stella varetægtsfængslet, da et vidne har set hende på et gerningssted, hvor en mand er fundet død. Forældrene forstår ikke anklagerne mod deres datter, som virker helt surrealistisk.

Som historien skrider frem, dukker der ting op fra Stellas barndom, der tyder på, at hun ikke helt er det barn, de havde troet. Men er hun mon gerningmanden, eller er hun offeret, eller ingen af delene?

Bogen bliver fortalt af 3 personer. Første del er faderens, næste del er datterens, som også er den største del, og til sidst er det moderens synsvinkel. Jeg kunne bedst lide datterens historie. Det er jo hende det handler om, så når hun fortæller, får man opklaringen.

Tænk at få beskeden fra politiet om at ens barn er sigtet for drab. Det må være så skrækkeligt og uvirkeligt. Ville du gøre alt for dit barn og skjule beviser? Det er svært at svare på, men det tror jeg godt, at jeg ville kunne finde på. I denne fortælling kommer både far og mor til at omgåes sandheden. Og jeg forstår dem på sin vis godt. Det er jo deres elskede barn det handler om.

Jeg kunne ret godt lide Stella. Trods en barndom med en streng far, og en mor der arbejdede hele tiden, samt en voldtægt på Cv’et, synes jeg faktisk, at Stella klarer sig rigtig godt. Hun gør, som hun lyster, men hun kan også passe på sig selv. Hun er tykhudet, og formår at komme sig over kriser, ved egen hjælp, eller måske med støtte fra sin bedste veninde Amina.

Det rør mig meget, at Stellas mor elsker Amina mere end Stella. Det kan da umuligt gå Stellas næse forbi. Tænk at vide at ens mor hellere vil arbejde, end at være hjemme hos sit barn, eller går mere op i hvad der sker med ens veninde, end en selv. Jeg kan slet ikke forstå, at nogen ikke elsker deres børn betingelsesløst, og vil gøre alt for dem, og prioritere dem frem for sig selv. Det vil forblive en gåde for mig, men i sådanne situationer jeg kan til gengæld godt forstå, hvis børnene gør nogle mærkelige ting for at få forældrenes opmærksomhed.

En hyggelig historie om hvor svært livet som teenager og enebarn kan være.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

En helt normal familie af Mattias Edvardsson fra Peoples Press ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stige Ø i Odense - Gratis glæder for børn