Danmarks Jernbanemuseum i Odense

Vegetarisk i aften af Camilla Skov

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Grønningen 1//

Jeg er vild med alle slags salater. Om de er varme eller kolde, lune eller friske, så bliver jeg aldrig træt af dem. Jeg synes altid, at det er spændende, hvilke grøntsager der er blevet brugt, og hvordan de smager sammen. Jeg kan godt lide mange grøntsager sammen, men har også fået øjnene op for salater med få grøntsager, som giver en anden smagsoplevelse.

Den kommende opskrift er fra kogebogen, og findes på s. 76 Stegte grønsager med kikærter og tahindressing. Jeg har dog lavet lidt om, og det er den, jeg har skrevet her.

Til 3 personer

Grøntsager

 • 2 løg
 • 1 squash
 • 1 spidskål
 • 1 peberfrugter

Krydrede kikærter

 • 1,5 dåser kikærter
 • 1 tsk hvidløgpulver
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk spidskommen
 • Salt & peber

Skær løgene i tynde både, og steg dem i olie med et drys salt ved lav varme. De skal stege længe og langsomt, til de bliver bløde.

Skær squashen i skiver og spidskål og peberfrugt i grove skiver. Steg først spidskålen på en varm pande med lidt salt, til den er faldet sammen. Læg låg på kålen, så går det hurtigere. Steg hver grøntsag for sig, og husk at salte dem alle.

Skyl kikærterne, og steg kort ved høj varme i olie sammen med krydderierne. De skal have lidt farve på ydersiden, men stadig være bløde i midten.

Bogen giver tips til mad der kan laves på 30 minutter, veganske retter og menuforslag. Samt kogning af bønner, syltning og fermentering, og slutter af med index bagerst i bogen. Den er så fin delt op med billede på den ene side, og opskrift på den anden side, på et opslag. Den opstilling er jeg ret begejstret for, da det er både overskueligt og indbydende.

Jeg er vild med bogen. Jeg har mange kogebøger, og denne hører nu til under de bedste. Ikke nok med at den har nogle skønne og dejlige billeder, så er det også nemme og lækre retter, der er lige til at gå til, og som smager fantastisk.

Jeg kan godt lide, når vegetarmad ikke bliver kompliceret, men er enkelt og man fokusere på velsmag og lækkerhed i stedet for mærkelige ingredienser og komplicerede opskrifter, hvilket er tilfældet her. Camilla bringer vegetarmaden helt ned til jorden, og udbreder budskabet om god smag, let at lave og billigt at købe ind. Og hun gør det hele til UG.

Hvis du kunne lide denne opskrift, kan du også prøve Pasta i fetasovs med spinat og peanuts, som også findes i kogebogen.

De næste opskrifter jeg vil prøve at lave er…

 • Blomkålslarb i salatblade side 56
 • Tomatrisotto side 138

Vegetarisk i aften af Camilla Skov ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmarks Jernbanemuseum i Odense