Kunststien i Fussingø skov - Gratis glæder for børn

Final girls af Riley Sager

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Turbine//

Jeg har længe haft bogen stående i reolen, men er aldrig kommet i gang på trods af, at bagsideteksten lyder spændende og blodig. Stephen King har anbefalet den, så tænker ikke, at den er for sarte sjæle. Men nu skal det være, og så håber jeg, at jeg tør at læse om grusomhederne.

Quincy forsøger at leve et næsten normalt liv, efter en tragedie der skete for 10 år siden. Hun var den eneste overlevende i en massakre, og har derfor får navnet Final girl. Ligesom Lisa og Samantha der også var de eneste overlevende i lignende mordsager. Quincy har kontakt til de 2 andre piger, men har aldrig mødt dem.

Den traumatiserede Quincy bor med sin kæreste i en lækker lejlighed, og lever et stille og roligt liv i trygge rammer, takket være hendes Xanax recept. Hun ville ikke forstyres, men bare videre i livet uden nogen form for problemer. Hun kan ikke huske alt hvad der skete den grusomme aften i Pine Cottage, og vil heller ikke huske det.

Mod sin vilje bliver hun langsomt tvunget til at mindes den skæbnesvanger aften, da Samantha pludselig dukker op i hendes liv, lige efter pressen har meddelt, at Lisa er død. Samantha presser stille og roligt på, og vil vide hvad der helt præcist skete den aften. Hvem dræbte alle de andre, og hvorfor overlevede Quincy?

Det er en mørk og dyster stemning, der er i bogen, som om der ikke findes en redning. Det er uhyggeligt, skræmmende og meget blodigt.

Quincy er mod sin vilje blevet medlem af gruppen Final girls, men hun mener selv, at hun lever et helt normalt liv. Altså i en bobbel hvor hun fortrænger oplevelsen for 10 år siden. Hun har en bageblog, hun ofte skriver på, en omsorgsfuld kæreste der gør alt for hende, og betjenten der reddede hendes liv, er kun et opkald væk. Hun tager lykkepiller, og gør alt for at glemme fortiden, selvom den lurer lige bag hende.

Da Lisa dør, tager Samantha kontakt til Quincy. Hun flytter faktisk ind i Quincys liv, selvom hun ikke er blevet inviteret. Tvinger hende ud i situationer, både dag og nat, som Quincy ikke kan styre, og da de to ses sammen, vækkes pressens interesse til live igen. 1 final girl er død og 2 tilbage.

Det er svært at finde morderen, og jeg regner den først ud, få linjer før jeg læser det. Jeg havde dog gættet på et par stykker, og alt gav også mening, men alligevel tager historien flere gange et twist, og så viser det sig, at jeg igen havde gættet forkert. Spændingen bliver holdt til det sidste, og den er meget grufuldt og på sin vis faktisk også ækel.

Igennem bogen fortælles begivenhederne om Pine Cottage i flashbacks, og da Quincy til sidst bliver tvunget tilbage, oplever hun det hele igen, og ser klart og tydeligt hvad der foregik.

Jeg savner lidt, at jeg ikke rigtig får lov til at lære Quincy ordenligt at kende. Jeg føler ikke, at jeg kommer ind under huden på hende på noget tidspunkt, men jeg glædes over, at hun får et nyt job, og at hun til sidst endelig bliver sat fri, på alle måder. Både for begivenheden, men også for Jeff, Lisa, Samantha og Coop.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Final girls af Riley Sager fra Turbine ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kunststien i Fussingø skov - Gratis glæder for børn