Kokosrisret

Plantemadder af Asta Just Schack

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Muusmann//

Jeg har aldrig været vild med toast- eller rugbrødsmadder, fordi jeg ikke har haft fantasi til det grønne pålæg. Denne kogebog ser inspirerende ud, og byder ind der hvor jeg mangler inspiration, altså med sandwich, toast og burgere. Allerede ved forsiden bliver jeg inspireret.

Den kommende opskrift er fra kogebogen, og findes på s. 96 Rødbedeburger. Jeg har dog lavet lidt om, og det er den, jeg har skrevet her.

Til 4 personer

Bøffer

 • 1 dl bulgur
 • 2 skiver toastbrød
 • 1 stor rødbede
 • 1 dåse kikærter
 • 1/2 dl olivenolie
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk mel
 • 1 tsk muskatnød
 • Salt og peber

Skyl bulgur og kog efter anvisningen. Tænd ovnen på 200 grader.

Kom toastbrødet i en blender og blend det til krummer. Kom det op i en skål.

Skræl først og riv herefter rødbeden. Tilføj til skålen.

Dræn kikærterne for vand, men lad en lille smule af væsken blive tilbage. Kom kikærterne med væsken, olivenolie og hvidløg i blenderen og blend. Tilføj til skålen sammen med resten af ingredienserne til bøfferne. Form bøfferne (jeg fik 8 stk) og bag dem i ca. 20 minutter i ovnen, indtil de tager farve i kanterne. Lad dem køle lidt af før brug.

Halver en burgerbolle, skær en tomat i skiver og mos en avokado.

Kom avokadomos på den nederste bolle efterfulgt af tomatskiver og bøf. Hæld ketchup på den øverste halvdel af bollen og luk burgeren. Selv om det ikke er vegansk, har jeg tilsat en skive ost i burgeren.

Opskriften på disse bøffer var nem at gå til, og smagte helt fantastisk.

Bogen indeholder mange inspirerende opskrifter, med flotte og indbydende billeder. Maden er farverig, og ser rigtig lækkert ud. Opskrifterne er opstillet på en overskuelig måde, der er nemme at følge. Der følger et billede med til hver en opskrift, hvilket jeg foretrækker. Det fuldender bogen for mig. Den er ret enkel i sit udseende, og alligevel er der noget ved forsiden der tiltrækker mig. Om det er titlen eller de smukke madder kan jeg ikke vurdere. Men jeg bliver virkelig sulten af den farverige mad.

Er du nybegynder eller garvet kok, kan du følge opskrifterne uden problemer. Bag i bogen findes et register, som er inddelt i emnerne smørelser, dressinger, håndmadder, søde håndmadder, sandwich, burgere og brød. Og efterfølgende et andet register hvor råvarerne er inddelt alfabetisk.

Jeg er ret vil med bogen, og glæder mig til at bliver mere inspireret og prøve flere opskrifter.

De næste opskrifter jeg vil prøve at lave er…

 • Bagt rød peber, tomater og avocado på ristet brød side 118
 • Multifarvet sandwich side 154
 • Burger med blomkålspatties, avokado, radiser og frisk timian side 190

Plantemadder af Asta Just Schack fra Muusmann ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokosrisret