Sommer i det lille bageri på strandpromenaden af Jenny Colgan

Tips til at lave madplan

Der er mange grunde til, at jeg gerne vil lave madplan. Mit problem er bare, at det kan være svært, at finde tid til at lave den. Men jeg øver mig, og giver det endnu et forsøg.

Jeg vil gerne lave madplan fordi:

  • Det er nemmere, når der skal laves mad, og man ikke skal til at finde på en ret i sidste øjeblik, hvilket jeg overhovedet heller ikke kan.
  • Jeg ved, hvad der skal købes ind.
  • Jeg kan spare penge, når jeg ved, hvad der skal købes ind.
  • Vi kommer ikke til, at kører i de samme 3 retter hele tiden.
  • Vi undgå madspild, og spiser rester.
  • Vi får en sundere og mere varieret kost.
  • Vi sparer tid, når alt er handlet ind, og vi ved, hvad vi skal lave.

Jeg har søgt lidt på nettet, og fundet nogle gode idéer til at hjælpe med at få madplanen lavet.

  1. Det kræver at du prioriterer tiden til at lave madplan og indkøbsliste, for at det lykkedes.
  2. Kig i kalenderen og sørg for at maden passer til dagen. Kommer du tidligt eller sent hjem, får du gæster, eller kommer du overhovedet selv hjem.
  3. Få skrevet alle de retter ned som du finder på, så du kan gå tilbage og finde inspiration. Efter 2 til 3 uger kan du, kører den samme madplan igen.
  4. Sæt hver uge 1-2 dage af til at spise rester. Så undgår du madspild, og får spist det hele i stedet for.
  5. Gå efter sæsonvarer.
  6. Spørg mand og børn hvad de kunne tænke sig at spise den kommende uge.
  7. Kig i dine kogebøger. De er ofte fyldt med nemme, spændende og lækre retter.
  8. Tjek altid hvad du har i skabene, når du begynder at lave indkøbslisten.
  9. Lav en plan med temadage, og arbejd ud fra den.
  • Mandag – Pasta
  • Tirsdag – Kartofler
  • Onsdag – Pandekager
  • Torsdag – Rester
  • Fredag – Brød
  • Lørdag – Kartofler
  • Søndag – Rester

Får du lavet madplan hver uge, og hvad motiverer dig til at lave den?

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommer i det lille bageri på strandpromenaden af Jenny Colgan