Drager i luften - Gratis glæder for børn

De fortabtes breve af Brigid Kemmerer

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Turbine//

En gang imellem vælger jeg en bog af en forfatter, jeg ikke kender for at få en anderledes læseoplevelse. Brigid Kemmerer var nomineret til Rita Award 2018 og Buxtehude Bull Award 2018. Desuden har bogen fået gode anmeldelser, og det tegner jo godt.

Juliet har mistet sin mor, og besøger derfor kirkegården hver morgen, inden hun skal i skole. Hun har altid skrevet breve til hende, og gør det stadig. Nu ligger hun dem bare ved gravstenen. Hun er tynget af en stor og dyb sorg, som hun ikke kan se sig ud af, og derfor undgår andre mennesker, i det omfang der er muligt.

Declan har kørt spritkørsel, og afsoner nu samfundstjeneste på kirkegården. En dag finder han et brev ved en gravsten, som han læser. Han mærker afsenderens hjerteskærende sorg og frustration, og ender med at besvare brevet.

Dette bliver starten på en brevveksling, mellem to fremmede som begge kæmper med sorg og utilstrækkelighed. De deler deres dybeste hemmeligheder, og de hjælper hinanden på vej. Hvad de ikke ved er, at de går på samme skole, og virkeligheden er lige om hjørnet.

De fortabtes breve var en blændende bog. Den var vildt spændende, at jeg slugte den hurtigere end nogen anden bog. Den var så detaljeret og vidunderlig, at det næsten tog pusten fra mig. Det er en af de historier, man ønsker aldrig stopper.

På en måde var historien fjernt fra mig. Jeg har aldrig haft en oplevelse, hvor sorg og vrede fylder så meget, at det næsten er selvdestruerende, men derfor var temaet nemt at relatere til.

Juliet og Declan var begge hovedpersoner og ofre, og jeg var meget begejstret over bogens opbygning, hvor Juliet og Declan skiftes til at fortælle et kapitel. Så de bliver begge hørt, og kommer til orde. Begge med en følelse af skyld og ubrugelighed som de ikke kan snakke med andre om, selvom det æder dem op indvendigt. Jeg elsker, når vi får historien fra alles synsvinkel. Det er den ægte vej til empati og større forståelse.

Selvom det var Declan der stod for skud, og blev komplet uretfærdigt behandlet, så blev jeg også lidt dårlig over hans handlinger, eller mangel på samme. Hvor er det bare sørgeligt, at man kan være så langt ude, at man bare tar imod.

Historien var tankevækkende, og jeg blev så rørt. Det var simpelthen en helt fantastisk læseoplevelse.

De fortabtes breve af Brigid Kemmerer fra Turbine ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drager i luften - Gratis glæder for børn