Kikærtekarry med spinat og ærter

Lazarus af Lars Kepler

Jeg elsker denne serie, og Lazarus er nummer 7 bog om Joona Linna. Det er en virkelig hårdkogt kriminalserie, og til tider tør jeg ikke læse i bøgerne, når der er mørkt. Alligevel glæder jeg mig til et godt lille gys og en god historie.

Inden for kort tid sker der en række grufulde mord i forskellige lande. Jonna Linna bliver kontaktet i den forbindelse, og han synes, at det ligner Jurek Walters værker, men Jurek er død. Saga Bauer hans kollega skød ham, og hun ved, at hun ramte ham.

Efterforskningen går igang, og Jonna bliver hurtigt overbevidst om, at Jurek stadig lever. Hverken Saga eller deres chef Nålen har samme syn på sagen. Jonna bestemmer sig derfor for at stikke af og medbringe sin kæreste Valeria og datteren Lumi, men ingen af kvinderne er interesseret i at gemme sig, og ser ikke den store fare, de sidder i. Først da Sagas far forsvinder, begynder de at se sandheden i øjnene, men bliver alligevel narret gang på gang på den mest grusomme måde.

Efter noget tid uden nogen nyheder bestemmer Jonna sig for at vende tilbage fra sit skjul. Alt er kaos, og Jonnas største mareridt er nu blevet til virkelighed.

Spændingen stiger fra side til side, og det løber mig koldt ned ad ryggen op til flere gange. Jeg er vild med bogens plot, der ikke er til at gennemskue. Man bliver ført igennem det ene twist efter det andet, og kan ikke regne ud, om Jurek Walter lever, eller om det er endnu en af hans copycats. Så med masser af gys og gru hvor man glemmer at trække vejret, kommer man hurtigt igennem den tykke bog.

Jeg kunne godt lide, at lære Saga Borg bedre at kende. Både fortællingen om hvordan hun prøver at holde hovedet koldt i de pressede situationer, hvor hun kæmper alt hun har lært, men også hvordan hun som datter og søster vrider sin hjerne ud med smarte og psykologiske tricks, for at beskytte dem du har kær, selvom det ender ud i triste omstændigheder.

Og så blev jeg blød om hjertet, hver gang jeg læste om Pellerina. Hvordan hun formår at rejse sig og gøre sit bedste, på tros af at hun har down syndrom, og har levet et beskyttet liv. Alligevel tager hun alle gode råd til sig, og udfører dem med omhu og arrangement.

Som sædvanlig slutter bogen med en cliffhanger.

Lazarus af Lars Kepler fra Gyldendal ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærtekarry med spinat og ærter