Grønsagsrösti

De ustraffede af Øbro & Tornbjerg

Jeg elsker serien om Kriminalpsykologen Katrine Wraa, og har ventet længe på et gensyn. Forfatterne ligger på min favoritliste, fordi de finder på de mest fantastiske plots. Jeg håber stadig, at Katrines døde mand opstår fra de døde, for det var simpelthen så sørgeligt.

Katrine Wraa holder ferie med sin datter, da en sag begynder at tage om sig, og hun bliver kaldt ind til hjælp. En mand er fundet hængt i et træ. Det ligner et selvmord, men retsmedicineren har fundet et sprøjtestik på mandens hals. Ved yderligere undersøgelse af manden dukker han op i politiets register. Han er blevet anmeldt for voldtægt af en tidligere kæreste, men har aldrig fået en dom.

Flere selvmord dukker op, og det får Katrine og de andre efterforskere til at undersøge sagerne grundigere, da ofrene ikke umiddelbart virker selvmordstruede. Efterforskningen tager fart og griber om sig. Det går op for efterforskningsholdet, at de muligvis står overfor den største seriemordersag i Danmark nogensinde.

Imens har Katrine være på sin første date efter Jens’ død. I det øjeblik hun møder sin date, ved hun, at det ikke er noget for hende, og siger hurtigt farvel igen, men manden er ikke enig i Katrines beslutning, og det får konsekvenser.

Jeg blev simpelthen så berørt af De ustraffede. Den kom helt ind under huden på mig, og sidder der stadig. Plottet var genialt og jeg er meget meget begejstret. Det er en virkelig hård bog, men også et vanvittigt vigtigt emne.

Jeg kunne godt lide, at Katrine Wraa prøvede at opklare voldtægtssagerne, mens hun selv blev stalket af en psykopat. Det fungerede rigtig godt for mig. Jeg synes, at Øbro & Tornbjerg beskriver offerets forhold til stalkeren/voldtægtsmanden så nøjagtigt, at man levende kan forestille sig, hvor pinsomt det har været at leve i. Tænk at man kan nedbryde et andet menneske så meget, at personen begynder at leve i en konstant frygt.

Jeg var dybt berørt af scenen, hvor vi finder ud af, hvad de 2 piger kommer fra. Den meget detaljerede og virkelige beskrivelse var så smukt skrevet i al sin grusomhed. Og derfor syntes jeg også, at det var den helt rigtig beslutning kvinderne tog, om at sætte så mange kvinder fri som muligt.

Jeg er fuld af beundring over Katrines evne til at forstå folk og at vælge den rigtige beslutning i politiets øjemed, som måske ikke er den rigtige for hende. Hun er så sej.

Det var en helt magisk slutning. Jeg fik gåsehud, da jeg læste sidste side. Ikke nok med at alle brikkerne faldt på plads, så var det også den perfekte belønningen til Katrine Wraa.

De ustraffede af Øbro & Tornbjerg fra Politikens forlag ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønsagsrösti