Glasvinge af Katrine Engberg

Mega Vega – grøn mad til hele familien af Sara Ask & Lisa Bjårbo

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Turbine//

Denne cremede ret er tilstrækkeligt overdådig til at kvalificere sig som festmad i vores hjem. Den er så velsmagende, og passer godt til en lækker salat. Og så er den hurtig og nem at lave.

Den kommende opskrift er fra kogebogen, og findes på s. 178 Gnocchigratin. Jeg har dog lavet lidt om, og det er den, jeg har skrevet her. Bliver du vild med denne ret, så skal du også prøve denne her variant.

Til 4 personer

 • 500 g gnocchi
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • Olivenolie til stegning
 • 15 champignon
 • 1 dåse kidney beans
 • 1/2 dl hvidvin
 • 1 dl fløde
 • 1 bouillonterning
 • 2 spsk tomatpure
 • 200 g cherrytomater
 • 1 tsk basilikum
 • 100 g cheddarost
 • Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader. Skær løg og champignon i skiver, og hak hvidløg. Svits på panden i olie og lad det stege i 5 minutter. Tilsæt bønner, vin, fløde, bouillonterning og tomatpure, og lad det koge sammen i 10 minutter. Smag til med salt, peber og basilikum. Rengør og skær cherrytomaterne i både. Kom gnocchierne i et ovnfastfad. Put tomaterne ovenpå og tilsæt svampeblandingen og cheddarosten. Bland det hele godt sammen, og gratiner i ovnen i 15 minutter.

Du kan selvfølgelig selv lave Gnocchi, eller også kan du bare gøre ligesom mig. Jeg køber dem færdige.

I bogen findes opskrifter til alle lejligheder. Mad til babyen, julebordet, på grillen, mellemmåltider og meget mere. Der er også tips til, hvordan du bliver en køkkenninja, hvordan du forvandler rester til noget nyt, og hvad du tager med på farten til en sulten vegetar. Samt 9 gode grunde til at spise mere vegetarisk. Ved mange af opskrifterne findes ikoner, som fortæller om retten er vegansk, eller hvordan du kan gøre den vegansk, og om den er madpakkevenlig. Yderliger er der små tips, som passer til retterne. Fx lav dit eget tacokrydderi og informationer om grønsagerne.

Bogen er tyk, flot og farverig, med over 200 opskrifterne der spænder vidt.

Bogen er fyldt med indbydende opskrifter på delikat mad. Dens farverige udstråling gør, at jeg får lyst til at inddrage min familie i både planlægning og madlavning, fordi den giver hygge, på en eller anden måde. Det hele ser fantastisk ud. Jeg elsker kogebøger, og denne får bestemt en særlig plads. Her er nemlig noget for enhver smag, og jeg får lyst til at hoppe ud i køkkenet og gå igang, lige så snart jeg åbner den.

De næste opskrifter jeg vil prøve at lave er…

Kikærtewok s. 86

Indisk kartoffel- og blomkålsgryde s. 90

Linsesuppe s. 242

Mega Vega – grøn mad til hele familien af Sara Ask & Lisa Bjårbo ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glasvinge af Katrine Engberg