21 ideér til at få mere energi

Kick-Ass af Jesper Buch


Jeg har aldrig set Løvens hule før denne 3. sæson, og kun de 3 sidste afsnit. Jeg blev hurtigt draget af programmet, og håber nu på, at der kommer en sæson 4. Det er dødspændende at se, hvad folk har at byde ind med af idéer, og om nogle af løverne bider på. Nu har jeg fået stor lyst til at læse biografien om Jesper Buch.

Jesper fortæller om sin opvækst, og hvordan han siden han var barn har haft iværksættergenet i sig. Som 6 årig starter han med at samle flasker og sælge sit legetøj, og senere begynder han at opkøbe ting, som han sælger igen, for at tjene penge. Og så er vejen ligesom lagt. Han arbejder rigtig meget, allerede i en ung alder, og kæmper hele tiden med sig selv, om at gøre sit arbejde bedre og hurtigere, hvilket også giver ham forfremmelser.

Vi hører også en del om Jespers fars kærlighed til alkoholen, og hvordan det ødelægger deres fælles virksomhed Restaurant Lanternen i Løkken, og Jespers første store kærlighedsforhold. Jesper prøver flere gange at vinde sin far over alkoholen, men det lykkedes aldrig.

Så bliver det første spadestik taget til Just Eat. Det går langsomt, men der bliver knoklet fra morgen til aften alle ugens 7 dage. De sparer penge hvor der kan spares, og laver alt selv. Jesper har ikke noget hjem, og der går noget tid, før han begynder at trække 12.000 kr. ud om måneden til sig selv. Det er ikke en smertefri process. De møder modgang flere gange, men alligevel tager de tyren ved hornene, og fortsætter deres kamp.

Deres hårde arbejde begynder at give pote. De ansætter flere folk, kunderne begynder selv at opsøge Just Eat, og tanken om ekspansion til udlandet bliver en realitet. Og som det hele går allerbedst, begynder Jesper at blive skubbet lige så stille ud at sin egen virksomhed.

Denne bog er den bedste og mest brugbare ledelsesbog/iværksætter jeg har læst, og jeg har læst en del. Den var så sindsyg spændende, og tog en helt anden drejning, end jeg forventede. Inden jeg havde læst de første 25 sider, trillede tårerne første gang. Her havde Jesper lige gennemført Caminoen, og hans kæreste ventede ved korset, som er målet på turen. Og i slutningen, skete det så igen. Her genforener Jesper hele kick-ass holdet bag Just Eat, som betyder utroligt meget for ham.

Jeg lider med Jesper, da han så småt begynder at blive skubbet ud af sin egen virksomhed. Han har passionen og brænder så meget for Just Eat, så at man ikke synes, at han er værd at beholde, kan da kun være et tabt for virksomheden. Til gengæld glædes jeg over, at Jesper arbejder sammen med mange at sin gamle Just Eat kollegaer i dag.

Jesper har virkelig knoklet for sin formue. Om det har været dét værd, det ved jeg ikke, men han har i hvert fald, fortjent hver en mønt han ejer.

Drømmer du om at bliver iværksætter, eller bare læse en rigtig god ledelsesbog, er denne bog et must read. Jesper fortæller alt der er værd at vide i forbindelse med en virksomheds opstart, og han har virkelig noget at byde ind med. Alt er brugbart lige fra hvordan man laver salgsarbejde, til personalepleje, om konkurrenter, udlandet og at det lønner sig at arbejde hårdt. Bogen er desuden fyldt med billeder og beskrivelser af personerne som medvirker i bogen, hvilket gør den endnu mere personlig.

Jeg glæder mig til at læse mere af Jesper, og håber der kommer en Kick-Ass 2. Skriv Jesper, skriv👌🖊

Kick-Ass af Jesper Buch fra Peoples Press ♥♥♥♥♥♥

/Janni

1 kommentar

  • excellent submit, very informative. I wonder why the opposite specialists of this sector don’t notice this.

    You should continue your writing. I am confident, you’ve a huge readers’ base already!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

21 ideér til at få mere energi