Marokkansk gulerodssalat

Bogen om Baltimore familien af Joël Dicker

Sandheden om Harry Quebert sagen var en yderst interessant bog, som man ikke kunne regne ud, hvor førte hen. Rigtig mange af mine boghandlerkollegaer læste den, og vi solgte den i flæng. Så nu glæder jeg mig til at læse denne bog, og til at se om spændingsniveauet holder, og om der er stil over historien.

img_0057

Marcus Goldman er forfatter, og er ved at skrive en bog om sin familie fra Baltimore. Som barn bor han med sin middelklassefamilie i Montclair. Marcus er i hele sin barndom og ungdom meget facineret og tiltrukket af sin rige familie fra Baltimore, og tilbringer alle sine ferier sammen med dem. Hans forhold til fætrene er meget tæt, og de beslutter sig i en ung alder for at kalde sig Goldman-banden. De har et ubrydeligt venskab, er uovervindelige og lader intet komme imellem dem. Woody er en forældreløs dreng, som Baltimore-familien har taget til sig, som deres egen søn, og derfor kalder Marcus både Woody og Hillel for sine fætre.

Da drengene bliver ældre, og kommer på universitet, bliver deres venskab alligevel sat på prøve. Der opstår jalousi på flere måder, og på tværs af generationer, og mange misforståelser er med til, at det går frygteligt galt.

Marcus skriver bogen om sin familie i håb om at forstå, hvad der skete, og hvorfor det gik galt. Og kan han mon lære at leve med tragedien.

img_0061

En tankevækkende og rørende roman. Jeg kunne rigtig godt lide historien om Baltimore familien og de tre fætres tætte venskab. Bogen var godt skrevet og meget intens. Siderne vendte sig selv, for hvad var det for en tragedie, Marcus vendte tilbage til hele tiden. Ikke på noget tidspunkt kunne jeg regne ud, hvor bogen ville slutte.

Jeg elskede Woody og Hillels venskab. Hvordan de gik fra af være ensomme og ulykkelige, til at de kunne udfylde hinandens længsel efter venskab og det at blive set og hørt. Og at Hillels forældre tog Woody til sig, og behandlede ham, som deres egen søn. Det smeltede mit hjerte.

Det rørte mig også, at tragedien ramte hver og en i Baltimore familien. Idyllen og glansbilledet som byggedes op i første halvdel af bogen, blev langsomt pillet ned igen i sidste halvdel af bogen. Det var så hjerteskærende, da Marcus fandt ud af, at han måske kunne have hjulpet, hvis han vidste, hvad der skulle ske. Spændingen blev holdt til det sidste, og på trods af tragedien og at det næppe er en ‘happy ending’, slutter bogen nu alligevel ret godt.

Bogen om Baltimore familien af Joël Dicker fra Rosinante & Co ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marokkansk gulerodssalat