Indisk vintergryde
En lækker cremet karrygryderet der mætter, og varmer på en kold vinteraften. Faktisk har jeg altid bildt mig selv ind, at jeg ikke bryder mig om karry. Men med årene har jeg fundet ud af, at det er lugten, jeg ikke bryder mig om. Så karry i moderate mængder smager helt godt.
Til 4 personer
2 tsk kokosolie
2 løg
2 fed hvidløg
1 chili
10 g frisk ingefær
3 mellemstore kartofler
1 dl grønne linser
2 dåser kokosmælk
5 dl grønsagsbouillon
200 g hvidkål
250 g broccoli
200 g ærter
1/2 spsk soja
Salt & peber
- Steg løg, hvidløg, chili og krydderier i kokosolien i 5 minutter.
- Tilsæt kartoffeltern, linser, kokosmælk, bouillon og salt.
- Bring det i kog.
- Når det koger, skrues ned for varmen, så det simre.
- Lad det simre i 20 minutter.
- Tilføj hvidkål, broccoli, ærter og soja.
- Lad det simre, indtil grønsagerne er møre.
- Tag gryden af varmen og smag til med salt og peber.
Denne ret passer rigtig godt sammen med ris. Men i tilfælde af at børnene hellere vil have pasta, dur det også.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Løg, hvidløg, hvidkål, broccoli og ærter
Håndfuld 3 – Grønne linser
Håndfuld 4 – Kartofler og pasta
Fedt – Kokosolie og kokosmælk
Mælkeprodukt –
Smagsforstærkere: Chili, soja, grønsagsbouillon, ingefær, salt og peber
/Janni
Ingen kommentarer endnu