Decemberbøger

Fyldt Butternutsquash

Butternutsquash kaldes på dansk moskusgræskar. Den har en sødelig smag, indeholder få kalorier og en del vitaminer og mineraler. Den smager utroligt lækkert og minder mig lidt om søde kartofler. Og så mætter den helt vildt, altså på den gode måde.

Græskaret kan også fyldes med bulgur, ris eller quinoa.

Til 2 personer

1 butternutsquash

100 g røde linser

100 g broccoli

1 løg

1 fed hvidløg

2 spsk sojasovs

2 spsk dild

2 tsk paprika

1 tsk chilipulver

1/2 dl ketchup

1 tsk olie til stegning

  • Vask græskaret, og halvér det. Skrab kernerne ud, og bag det ved 200 grader i 40 minutter.
  • Skyl linserne, og kog dem i 25 minutter.
  • Steg løg, broccoli og hvidløg sammen med sojasovs i 5 minutter.
  • Bland efterfølgende løg, broccoli, hvidløg (samt væden fra panden) med linser, dild, paprika, chili og ketchup.
  • Når græskaret er bagt færdigt, skrabes græskarkødet forsigtigt ud og moses på en tallerken. Derefter blandes det godt med de andre ingredienser. Farsen smages til med salt og chili og fordeles i de to udhulede græskarskaller.
  • Græskaret efterbages i 10 minutter ved 200 grader.

Serveret med pommes frites.

Sensemodellen

Håndfuld 1 + 2 – Butternutsquash, broccoli, løg og hvidløg

Håndfuld 3 – Røde linser

Håndfuld 4 – Pommes frites

Fedt – Olie

Mælkeprodukt –

Smagsforstærkere: Dild, paprika, chilipulver, ketchup og sojasovs

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Decemberbøger