Fyldt Butternutsquash
Butternutsquash kaldes på dansk moskusgræskar. Den har en sødelig smag, indeholder få kalorier og en del vitaminer og mineraler. Den smager utroligt lækkert og minder mig lidt om søde kartofler. Og så mætter den helt vildt, altså på den gode måde.
Græskaret kan også fyldes med bulgur, ris eller quinoa.
Til 2 personer
1 butternutsquash
100 g røde linser
100 g broccoli
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk sojasovs
2 spsk dild
2 tsk paprika
1 tsk chilipulver
1/2 dl ketchup
1 tsk olie til stegning
- Vask græskaret, og halvér det. Skrab kernerne ud, og bag det ved 200 grader i 40 minutter.
- Skyl linserne, og kog dem i 25 minutter.
- Steg løg, broccoli og hvidløg sammen med sojasovs i 5 minutter.
- Bland efterfølgende løg, broccoli, hvidløg (samt væden fra panden) med linser, dild, paprika, chili og ketchup.
- Når græskaret er bagt færdigt, skrabes græskarkødet forsigtigt ud og moses på en tallerken. Derefter blandes det godt med de andre ingredienser. Farsen smages til med salt og chili og fordeles i de to udhulede græskarskaller.
- Græskaret efterbages i 10 minutter ved 200 grader.
Serveret med pommes frites.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Butternutsquash, broccoli, løg og hvidløg
Håndfuld 3 – Røde linser
Håndfuld 4 – Pommes frites
Fedt – Olie
Mælkeprodukt –
Smagsforstærkere: Dild, paprika, chilipulver, ketchup og sojasovs
/Janni
Ingen kommentarer endnu