Papmaché-reglen af Hella Joof

Squash klatkager og æggeroulader


Vi har været til middag hos vores gode venner. De begynder altid planlægningen, 1 uge før vi kommer, da de synes, at vegetardelen er svær. Alligevel formår de gang på gang at lave den lækreste vegetarmad, som man kan ønske sig. Maden er sund, og der er altid rigtig meget af den. Denne gang var jeg så heldig at få opskrifterne, som jeg har fået lov til at dele her. Vi skal helt sikkert lave retterne herhjemme også.

Æggeroulader

Bund

3 tsk mel

1 dl minimælk

1 æggeblomme

Salt & peber

Paprika

1 tsk sennep

1 æggehvide

Fyld

75 g friskost

40 g finthakket forårsløg

2-3 tsk finthakket soltørrede tomater

1 tsk estragon

Salt & peber

  • Ryst mel og mælk sammen. Kom det i en gryde og kog det op, mens der piskes. Lad det afkøle lidt bagefter.
  • Rør æggeblomme, salt, peber, paprika og sennep i. Pisk hviden stiv og vend den rundt i massen.
  • Fordel dejen til en stor, firkantet, flad kage på et stykke bagepapir på en bageplade. Den skal være stor og tynd, da den senere skal rulles til en roulade. Bag bunden i en varm ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter og lad den herefter afkøle.
  • Rør friskost sammen med forårsløg, soltørrede tomater og estragon. Krydr med salt og peber.
  • Smør ostecremen ud på bunden, rul den sammen som en roulade og stil den koldt.

Squash klatkager

150 g squash

1 æg

30 g mel

Salt & Peber

Paprika

1 tsk olie til stegning

  • Riv squashen groft og pres den fri for væde. Kom den op i en skål sammen med æg, mel, salt, peber og paprika. Rør dejen godt sammen.
  • Varm olien op på panden og steg klatkagerne, til de er gyldne på begge sider

Sauce

50 g skalotteløg

150 g rød peberfrugt

1 tsk olie til stegning

63 g yoghurt

1 tsk sød paprika

Salt og peber

Steg løg og peberfrugt i olien. Tilsæt yoghurt, paprika, salt og peber. Steg til grønsagerne er bløde. Blend saucen og lad det afkøle inden servering.

Sensemodellen

Håndfuld 1 + 2 – Squash, forårsløg, soltørrede tomater, skalotteløg og peberfrugt.

Håndfuld 3 – Æg.

Håndfuld 4 – Mel.

Fedt: Olie.

Mælk: Mælk og yoghurt.

Smagsforstærkere: Salt, peber, paprika, sennep og estragon.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Papmaché-reglen af Hella Joof