Squash klatkager og æggeroulader

Vi har været til middag hos vores gode venner. De begynder altid planlægningen, 1 uge før vi kommer, da de synes, at vegetardelen er svær. Alligevel formår de gang på gang at lave den lækreste vegetarmad, som man kan ønske sig. Maden er sund, og der er altid rigtig meget af den. Denne gang var jeg så heldig at få opskrifterne, som jeg har fået lov til at dele her. Vi skal helt sikkert lave retterne herhjemme også.
Æggeroulader
Bund
3 tsk mel
1 dl minimælk
1 æggeblomme
Salt & peber
Paprika
1 tsk sennep
1 æggehvide
Fyld
75 g friskost
40 g finthakket forårsløg
2-3 tsk finthakket soltørrede tomater
1 tsk estragon
Salt & peber
- Ryst mel og mælk sammen. Kom det i en gryde og kog det op, mens der piskes. Lad det afkøle lidt bagefter.
- Rør æggeblomme, salt, peber, paprika og sennep i. Pisk hviden stiv og vend den rundt i massen.
- Fordel dejen til en stor, firkantet, flad kage på et stykke bagepapir på en bageplade. Den skal være stor og tynd, da den senere skal rulles til en roulade. Bag bunden i en varm ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter og lad den herefter afkøle.
- Rør friskost sammen med forårsløg, soltørrede tomater og estragon. Krydr med salt og peber.
- Smør ostecremen ud på bunden, rul den sammen som en roulade og stil den koldt.
Squash klatkager
150 g squash
1 æg
30 g mel
Salt & Peber
Paprika
1 tsk olie til stegning
- Riv squashen groft og pres den fri for væde. Kom den op i en skål sammen med æg, mel, salt, peber og paprika. Rør dejen godt sammen.
- Varm olien op på panden og steg klatkagerne, til de er gyldne på begge sider
Sauce
50 g skalotteløg
150 g rød peberfrugt
1 tsk olie til stegning
63 g yoghurt
1 tsk sød paprika
Salt og peber
Steg løg og peberfrugt i olien. Tilsæt yoghurt, paprika, salt og peber. Steg til grønsagerne er bløde. Blend saucen og lad det afkøle inden servering.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Squash, forårsløg, soltørrede tomater, skalotteløg og peberfrugt.
Håndfuld 3 – Æg.
Håndfuld 4 – Mel.
Fedt: Olie.
Mælk: Mælk og yoghurt.
Smagsforstærkere: Salt, peber, paprika, sennep og estragon.
/Janni
Ingen kommentarer endnu