Nem motion

Pigen og vogteren af Øbro & Tornbjerg

5. bog i serien om kriminalpsykologen Kathrine Wraa, og jeg har glædet mig meget til at læse den. Det er uden tvivl en af mine krimi yndlingsserier, og jeg er ekstatisk, hver gang der kommer en ny bog i serien. Siden sidst har jeg jo inderlidt håbet på, at Jens ville genopstå fra de døde, og ham og Kathrine skulle leve lykkeligt til deres dages ende.

img_9587

Kathrine Wraa prøver at komme sig over et voldsomt personligt tab, og prøver nu at få en hverdag til at fungere, kun hende og datteren Edith. Hun bliver kaldt tilbage på arbejde, da psykoterapeuten Alice Milford er fundet død i sit hjem. Milford er en stor kritiker af medicinalbranchen, og går ind for samtaleterapi frem for medicin.

Kathrine og hendes nye makker Naja går igang med de mange klientmapper med både nye og gamle historier. De prøver også af afdække Milfords meget komplicerede privatliv her i blandt en datter, en som hun følte også var hendes datter og en kæreste.

Mange personer skal afhøres, da nogen måske har interesse i at stoppe Milfords kommende bog og kritikken af den medicinale industri. Der er også intriger i familien Milford, men pludselig er det Kathrine og Edith, der står for skud. Efterforskningen tager en uventet drejning, og leder Kathrine og Naja det rigtige sted?

En følsom og bevægende krimi, hvor Kathrine skal vende sig til at være ufrivillig enlig mor, der selv skal aflevere og hente sin datter hver dag, selv beskytte og opdrage hende, og være den der fortæller hende, at hendes far er død.

Sorgen over at Jens ikke var der til at opleve deres datter sammen med hende, var konstant, men lige så forskellig i styrke fra dag til dag som bølgerne i havet udenfor hendes stuevinduer.

Vi bliver fulgt igennem psykiatrien, og det er jo et voldsomt interessant emne, hvordan det er nemmere i vores samfund, at give patienter medicin frem for at snakke med dem.

Jeg er stor fan af Kathrine Wraa, og elsker at følge hendes privatliv. Bogen er gennemresearchet, og godt skrevet. Historien er ikke hæsblæsende, men en langsom og rolig krimi, uden de vilde jagter og mord.

Bonus info:

Vi havde besøg af forfatterne i Arnold Busck Aarhus til signering, og jeg fik mulighed for at spørge til deres geniale plots i bøgerne. Specielt et hvor nogle smuglere skal sejle noget narko til Norge (mener jeg). For at narre tolder og politi, så de ikke har lyst til at være ombord, skal de spille bøsser, og der kører bøssepornofilm på TV’et på båden. Det er uden for min rækkevidde, hvordan man kan opdigte den slags. Forfatterne kunne fortælle, at under noget andet reserchs, hvor de havde snakket med nogle kriminelle, havde de her kriminelle faktisk fortalt at de havde spillet bøsser på sådan en sejltur. Det er godt nok gennemtænkt og genialt i min verden.

Du kan også læse lidt om de første bøger her.

Pigen og vogteren af Øbro & Tornbjerg ♥♥♥♥

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Blogloyyyvin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem motion