Sprællemand

Troldeliv julekalenderbogen

Luca og jeg er ret vilde med Troldeliv-historierne, så derfor skulle vi selvfølgelig også læse julekalenderbogen.

img_0364

Nisse Nik bor på Kildegården. Han er led og ked af det hele, og gider ikke mere. For familien som bor der, tror alligevel ikke på ham. De vil vælte stalden, hvor Nisse Nik bor og fælde hans yndlingstræ.

Troldeungerne Paja og Pajko fra troldehøjen beslutter sig for at hjælpe Nisse Nik med at lære familien god gammeldags nisseskik. Sammen gør de alt for at bevare Kildegården, og på bedste vis bliver vi ført igennem en december med mange raseriudbrud, fornægtelse, tyveri, ildebrand, usynlige kræfter og mange andre spændende løjer.

Bliver det mon jul for alle på Kildegården? Der sker så mange mærkelige ting at det virker ret umuligt.

Bogen indeholder 26 kapitler, som starter 30. november, og slutter 25. december. Længden på kapitlerne er helt perfekte. Ikke for lange og ikke for korte, men lige tilpas til at vi får et ordenligt stykke historie hver dag, og så venter vi spændt til næste kapitel. Den er fyldt med de smukkeste billeder og skønneste nisserim. Billederne fylder tilpas meget, så børnene ikke når at kede sig, så længe man læser, fordi der er meget at se på.

Bogen bliver dobbelt så go for mig, når jeg kan se på Luca, at hun er helt vild med den.

Luca har lavet sin første boganmeldelse, og den kommer her….

Der er gode ting i bogen, og den er meget sjov. Billederne er gode, fine og godt lavet. Jeg elsker rim. Sofie er sød, men det er Rikke ikke. Anton er lidt ligesom Sofie. Paja er sød, men Pajko er bare ude på ballade, og Nisse Nik er bare skrap på dem. Gamle Ole er sød, og han kan også godt lide Kildegården, og vil som nisse Nik gerne beholde den som den er. Nisse Nik er sød ved Sofiestjernen, men ikke hendes forældre.

Jeg kan især godt lide, at Nisse Nik sætter ild til bilen, og så kan jeg også godt lidt, at de stjæler lyskæden fra rådhuset.

Jeg vil anbefalde bogen til både piger og drenge. Højtlæsning fra 7 år.

Troldeliv julekalenderbogen af Sissel Bøe & Peter Madsen ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprællemand