Burger-broccoli-boller
Lækker vegetarburger med broccoliboller.
De smager ikke bare fantastiske, de er helt umådelige lækre. Jens & Matti (mand & søn) spiste dem med velbehag. De er ikke så vilde med grønsager, men her er de ´ligesom´ skjult. Det er genialt. Og hvilken mor vil ikke gerne have sine børn til at spise lidt flere grønsager?
1 broccoli (400 g), 2 gulerødder, 3 æg, 3 spsk. fiberhusk, 1 dl. solsikkekerner salt og peber.
Tænd ovnen på 180 grader.
Start med at lave bolledejen: Skyl broccolien, og skær kanten af stokken. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove tern sammen med broccolien. Hak begge dele fint i en minihakker. Kom grønsagerne i en skål, og tilsæt æg, fiberhusk, en halv deciliter solsikkekerner og salt og peber.
Lad dejen hvile i 10 min., indtil fiberhusken har opsuget væsken. Så former du bollerne og sætter dem på en bageplade med bagepapir. Drys de sidste solsikkekerner over bollerne – giv dem et let tryk, så kernerne sidder fast.
Bag bollerne i 30 til 35 min.
Det er virkeligt lækkert.
/Janni
Ingen kommentarer endnu