MY NEW LOVE Stephanie Perkins

Souffle med spinat, penne & ost

Lækker lækker ret. Et mættende hovedmåltid. Gylden og sprød ovenpå, men cremet og blød indeni.

IMG_0138

3 dl sødmælk, 1 laurbærblad, 1/2 løg, et par sorte peberkorn, 100 g penne, lidt olivenolie, 250 g spinat uden grove stilke, 50 g smør, 50 g hvedemel, 75 g cheddar, lidt muskatnød, 3 æg delt i hvider og blommer og æggehvide, salt og peber.

IMG_0140

Varm ovnen op til 190 grader. Smør et ovnfast fad med smør.

Kom mælk, laurbærblad, løg og peberkorn i en gryde og bring det til simrepunktet. Sluk for varmen og lad det trække. Kog pastaen og vend den i lidt olie.

Skyl spinaten, klem overskydende væde af og kom den i en gryde med låg ( der skal ikke mere vand i ). Damp spinaten, til den falder sammen. Hæld vandet fra. Lad spinaten køle af, klem overskydende væde ud og hak bladende groft.

Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Rør mel i, så der dannes en glat smørbolle, og varm bollen igennem 1-2 minutter. Varm mælken op igen og sigt smagsgiverne fra. Tag gryden af varmen. Tilsæt mælken til smørbollen – en tredjedel af gangen – og pisk blandingen glat, til du får en tyk bechamelsovs. Lad sovsen simre under omrøring et par minutter, til den er tyk. Tag gryden af varmen og rør ost, muskatnød, hakket spinat og salt og peber i. Pisk æggeblommerne i og tilsæt de kogte penne.

Pisk æggehviderne stive i en skål, til de danner toppe. Rør en skefuld i bechamelsovsen for at gøre den luftig, og hæld resten i. Vip blandingen over i det smurte fad og bag retten i ovnen 25-30 minutter, til den er hævet og gylden. Server straks.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MY NEW LOVE Stephanie Perkins