Absolut ynglingsserie

Fuck, en lækker røv

Denne bog er skrevet af Susanne Staun. Jeg kender hende som krimiforfatter, men har ikke læst noget af hende før. Susanne Staun synes, at der er for mange dårlige sprogbrugere i Danmark. Hun har en sprogblog, men synes ikke at den hjælper. Så nu har hun taget strengere metoder i brug og lavet denne bog. Fuck, en lækker røv! Den opsummerer alt det basale grammatik, som man burde have lært i folkeskolen. Den er til alle, der hver dag dummer sig, når de skriver.

røv 1

Interessant bog, på den gode måde. Jeg har fået opsummeret en del og lært en del. Om jeg husker det hele, det kan jeg ikke garantere, men jeg vil gøre mit bedste.

Hun forslår, at man øver sig i at sætte x og o, inden man sætter et komma. Det har jeg gjort siden folkeskolen, og gør det stadig. Håber så også, at det er rigtigt. Til gengæld falder jeg i, når jeg skal skrive YNDLINGS. Her får jeg nemlig sneget et G ind, så der står YNGLINGS. Håber det er slut nu. Om et ord ender på e eller r kan også være svært at høre. Der har jeg lært at udskifte ordet med løbe. Så kan jeg høre, om det er det ene eller andet. Jeg skal også lære det med `s altså Janni´s. Det hedder Jannis, og så er den feset ind. Altså ingen `.

røv2

Jeg kunne fortsætte med, hvad jeg mener, jeg kan og ikke kan. Du vil helt sikkert begynde at kede dig. Så læs nu bare bogen. Du lærer meget mere, end du aner, og det kan jo kun gavne dit omdømme.

/Janni

2 kommentarer

 • Jkiilsgaard

  Tak Line, for dine søde ord. Ja jeg ved, at du er en grammatiknørd. Faktisk kan jeg godt lide at blive rettet. For jeg er perfektionistisk, og vil gerne gøre det rigtigt. Så nu har jeg lært noget nyt, og har rettet syntes til synes. Oprigtigt tak.
  Læs bogen. Tror også dine elever, vil kunne lide den. Den er skrevet på en ret humoristisk måde, og er faktisk overhovedet ikke kedelig:)
  Knus Janni

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvor er du sød, Janni. Smilede mig igennem dit indlæg 🙂 Især det med apostroffen. Nogle gange har jeg lyst til at tage den ned og slå folk over fingrene med den, når jeg ser den 😉 Den skal kun på ejefald ved navne, der slutter med s. Punktum! Mon man skulle læse bogen.. Er den sjov? Jeg er jo rimelig meget en grammatiknørd i forvejen, men mon ikke jeg kunne lære en ting eller to alligevel. Hvis den er sjov, kunne den måske også underholde elever.

  Knus Line

  PS “Syntes” er datid, mens “synes” er nutid. Så fik vi også det på plads 😉 Håber du tager det med humor.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Absolut ynglingsserie