5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i januar

Vegetarisk vintergryde

Når man har frosset hele dagen, er det perfekt med en god og lækker vegetarisk vintergryde. Den er nem at lave, og smager virkelig fantastisk. Kan fryses ned, eller spises til frokost næste dag.

Til 4 personer

  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk kardemomme
  • 150 g røde linser
  • 3 kartofler
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1/2 blomkål
  • 1 squash
  • 1 dåse kikærter
  • Peber

Skræl løg og del dem begge i 4 både. Blødgør dem i en gryde med hvidløg, karry, spidskommen, kardemomme og olie.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Rengør blomkål og skær den i buketter. Tilsæt kartoflerne, blomkål, linser, grøntsagsbouillon, hakkede tomater og kokosmælk, og lad det simre under låg i 15 minutter.

Tilsæt squash i tern og lad retten simre i yderligere 10 minutter. Smag til med peber.

Sensekost

Håndfuld 1 + 2 – Hvidløg, løg, hakkede tomater, blomkål, squash

Håndfuld 3 – Kikærter & linser

Håndfuld 4 – Kartofler

Fedt – Olivenolie, kokosmælk

Mælkeprodukt:

Smagsforstærkere: Karry, spidskommen, kardemomme, grøntsagsbouillon, salt og peber

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i januar