Baked beans med æg og grønt

Offermageren af Viveca Sten

//Reklame  - Anmeldereksemplar fra Alpha Forlag//

Viveca Sten er en kendt forfatter, men for mig en ny at læse. Hun har skrevet Sandhamn-serien, og er nu startet på en ny serie, hvor Offermageren er første bog i serien, hvilket jo altid er et godt sted at starte. Jeg glæder mig til det nye bekendtskab.

Hanna Ahlander arbejder som politiassistent i Stockholm, og bor sammen med sin kæreste. Umiddelbart er alt godt, indtil dagen hvor hun bliver kaldt til samtale på chefens kontor. Hun har blandet sig for meget i en sag om en kollega, og derfor mener politichefen ikke, at der er plads til Hanna på politistationen mere. Da hun kommer hjem efter fyringen, melder hendes kæreste, at han har fundet en anden, og at hun skal flytte ud af hans lejlighed hurtigst muligt. Og uden job eller et sted at bo føler Hanna sig fortabt.

Heldigvis er Hannas søster altid behjælpelig, og har styr på alting. Hun ejer en hytte i skisportsområdet i Åre, og Hanna må bo der, indtil de får styr på det hele. Huset er fyldt med mad, og har tilmed rengøringshjælp, så Hanna kan få ro, samle tankerne og finde ud af, hvad der nu skal ske.

Det bliver hurtigt kedelig og ensformigt, og da Hanna hører om et drab på en ung pige, der er blevet fundet i en skilift, tilmelder hun sig Missing People, og begiver sig ud i kulden for at hjælpe med eftersøgningen. Hendes politihjerne starter hurtigt op igen, og hun begynder at snuse lidt rundt, og får også kontakt med politiefterforskeren Daniel.

Daniel Lindskov har svært ved at finde hoved og hale i sagen, der peger i flere retninger. Og det er svært at tænke klart, når man er nybagt far til en datter med kolik, og har en utilfreds og stresset kone derhjemme. Så da Hannah melder sig på banen, ser Daniel sit snit, til lidt ekstra hjælp på stationen.

Fantastisk og spændende krimi. Jeg er vildt med skrivestilen, som fangede mig med det samme. Man får et godt indblik i personerne og deres liv, og bliver langsomt ført fra Stockholm til Åre, og ind i livet i de Jämtlandske bjerge. Plottet er både ret enkelt, men også meget genialt. For en pige der begiver sig ud i en voldsom kulde midt om natten, kan jo være hvor som helt. Så alle muligheder er åbne.

Jeg er vild med Hanna. På overfladen er hun fanden i voldsk, vil have retfærdighed, og er skeptisk. Men under alle lagene er hun usikker og har et dårligt forhold til sine forældre, men hun er også menneskelig og helt fantastisk skøn. Jeg elsker episoden, hvor Hanna flytter fra sin kæreste, og sender ham en sidste hilsen i hans klædeskab. En sød hævn. Vi reagere jo alle forskelligt, når vi er i sorg, og denne hilsen er Hannas reaktion, ovenpå først en fyring fra jobbet, og bagefter fra sin kæreste.

Den skønne politimand i Åre hedder Daniel. Han arbejder hårdt, og går op i sit job. Men på hjemmefronten knager det lidt. Daniel er nybagt far, og kæresten er ikke tilfreds med hans arbejdstider. Jo værre det bliver derhjemme, jo mere titter Daniels hemmelighed frem. Det er en spændende efterforskning, som vi følger tæt. Missing People er indover, og samler personer, der vil hjælpe med at lede. Alligevel peger efterforskningen i mange retninger, og det er som om, at nogle ved mere end politiet, og kører lidt rundt med dem. Gerningsmanden lader i hvert fald vente på sig.

Jeg nyder at læse beskrivelserne af naturen. De sneklædte pister og den voldsomme kulde der er så farlig, at den ikke er til at spøge med. Det er barske vejrforhold, men det lyder også smukt og drømmende, og som et sted, jeg har lyst til at stå på ski. Serien hedder Mordene i Åre, og jeg glæder mig til næste bog.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Offermageren af Viveca Sten fra Alpha Forlag ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Baked beans med æg og grønt