Eyeliner fra Qic - Den bliver siddende

Den franske fotograf af Natasha Lester

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Strawberry Forlag //

Dette er forfatterens 5. bog, men den første der udkommer på dansk. Karakteren er baseret på en virkelig person, som både var model og fotograf, og fik til opgave, at dokumentere krigen i Europa i 1942. Den lyder som en spændende roman, som jeg vil glæde mig til at åbne op for.

Jessica May er fotomodel i New York i året 1942, men da krigen raser, sender Vogue hende til Europa. Hendes nye job bliver nu at dokumentere krigen med billeder og tekst, som skal pryde siderne i Vogue fremadrettet. Jessica er en sej kvinde, og tager sin opgave meget alvorligt. Hun vil gøre alt for de gode billeder, og vil især dokumentere kvindernes hårde arbejde på hospitalerne i lejrene.

Det er ikke en nem opgave, da kvinder ikke er velanset i jobbet som korrespondent. Men Jessica får flere nære venner undervejs, og med deres hjælp lykkedes det hende alligevel, at få vist krigen fra en anden vinkel og tage nogle fantastiske billeder.

Fremme i 2004 er den australske kvinde D’Arcy Hallworth på vej til et spændende job i Frankrig. En række berømte fotografier skal udstilles i Australien, og D’Arcy skal pakke samlingen ned og fragte dem til Australien. Fotografen er anonym, og derfor er D’Arcy ekstra spændt. Det skal vise sig, at opholdet i Frankrig, bliver længere end forventet, da D’Arcy til sin store overraskelse finder flere fotografier, som hun allerede kender og et billede at sin egen mor.

Det her var så blændende og fantastisk en historie. Jeg er normalt ikke til krigshistorier, men jeg var fanget fra de første sider, og slugte den så hurtigt, at jeg helt mistede pusten. Den var gribende og uforudsigelig, på den mest fantastiske måde. Men den var også både trist og sørgelig. Hele vejen igennem historien, bliver hovederne holdt højt af de selvstændige og frie kvinder.

Handlingen er bestemt ikke forudsigelig, når hovedtemaet er skæbne. Flere gange bliver der taget overraskende beslutninger, der forandrer den historie, jeg lige havde forestillet mig. Først giftemålet som er helt hen i vejret, så graviditeten og senere mødet.

Jeg var vild med de 2 kvinders historier, der til tider var barsk. De var begge spændende, seje og fandenivoldske. Selvom deres historier foregik med 60 år mellemrum, lignede de hinanden på en prik, på deres væremåde. Jeg kunne godt lide, at bogen veksler mellem dengang og nu, og gav fortællingen mening for hvert kapitel.

Jeg nød historien om det lille slot i Frankring. Om livet dér, både dengang og nu. Om den vidunderlige mad, og ikke mindst scenen hvor Jessica May bliver foreviget i Hitlers badekar.

Og hvad synes du egenligt om forsiden? Jeg synes, at den er så smuk, og vidner om en spændende beretning. Var det et stort billede på et lærred, måtte det gerne hænge hjemme hos mig.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Den franske fotograf af Natasha Lester fra Strawberry Forlag ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eyeliner fra Qic - Den bliver siddende