Plantemadder af Asta Just Schack

Den der falder af Michael Larsen

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Turbine//

Det er lidt interessant med denne bog, for Michael Larsen mener selv, at den er meget oppe i tiden. En uvirkelighedsfølelse kendetegner hele verden i romanen, fuldstændigt ligesom i disse coronatider. Så når nu jeg er hjemsendt fra arbejde på “læseferie” pga Covid-19, så kan det jo ikke passe bedre at læse den nu. Det bliver så spændende.

Julie sover ikke om natten. Hun tør ikke, fordi hun bliver hjemsøgt i sine drømme. Hun søger hjælp, men er bange for, at nogen er efter hende.

Da hun kort tid efter er vidne til to mord, frygter hun, at det vil koste hende livet. Hun søger hjælp hos sin nabo, en ældre mystisk forfatter ved navn Magnus Storm. Sammen flygter de til Italien, efter at have tanket op med penge og tøj hos forfatterens søster.

I Italien flytter Julie og Magnus fra det ene hotel til det anden for ikke at blive fundet. Samtidig leder de også efter den mand, det hjemsøger Julie i hendes drømme. Der findes en tegning af ham på nettet, og her står der, at mange har drømt om denne mand. Manden som står bag tegningen, hævder dog, at det hele er et fupnummer, en internetspøg. Alligevel begyndte Julies mareridt om denne mand 5 år før, denne internetspøg startede.

Tiden løber hurtigt for Julie og Magnus, for et menneske kan ikke klare sig unden søvn i 14 dage, og selvom Magnus gør alt for at få Julie til at sove, tør hun ikke.

Denne bog er mystisk og en smule uhyggelig. Gennem historien kan jeg ikke helt regne ud, om der er tale om en konspirationsteori, eller om det er videnskab. Heldigvis giver det sig selv i slutningen. Men det kræver fuld koncentration, og man skal holde tungen lige i munden for at kan følge med.

Julie er en finurlig ung kvinde. Hun er besat at svirrefluer, og har længe studeret arten. Hun virker egentlig både klog og selvsikker, Men jeg har svært ved undervejs at regne ud, om hun rent faktisk oplever det hun ser, om det er drømme, eller om det er hende selv der forårsager det.

Jeg er vild med Magnus Storm. Han er betaget af Julie, men han er også meget omsorgsfuld. Uden at blinke med øjnene, rejser han med hende til Italien, betaler for tøj, hotel og mad til hende, og vil gøre alt, for at hjælpe hende med at sove. De prøver at opklare mysterierne på egen hånd, men hvem bliver forfulgt og hvorfor? Jeg kan gode lide Julie og Magnus som par. De er perfekte sammen, selvom de er meget forskellige, og der er en stor aldersforskel.

Der opstår mange filosofiske spørgsmål undervejs. Kan Julie se en anden virkelighed? Har hun oplevet nutiden før, eller kan hun se ind i fremtiden. Måske er hun også bare psykisk ustabil, hvilket jeg tænker flere gange undervejs.

Jeg har det lidt mærkeligt med den 6. sans. For jeg tror ikke på det, men jeg tror heller ikke folk lyver, når de fortæller, hvad de har oplevet. Det findes mange besynderlige historier, om folk der har forudset noget, og på sin vist er der måske en mærkelig form for sandhed i det hele.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Den der falder af Michael Larsen fra Turbine ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plantemadder af Asta Just Schack