Pasta med pesto

Apokalypsens engle af Johan Ottosen

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Johan Ottosen//

Dette er 2. bog i serien af Mirrin Bank trilogien. Jeg glæder mig til at få styr på de løse ender fra bog 1 – Stenens tid, og så bliver det spændende, hvor historien leder mig hen denne gang. Håber på meget mere konspiration.

Strålingsekspert Søren Storm og journalist Kurt Østergaard er tilbage og denne gang på jagt efter en gammel religiøs sekt som viser sig stadig at være aktiv.

Samtidig har teamet i Mirrin Bank en formodning om, at verden snart bliver kastet ud i en krig med atomkraft som våben. Søren Storm bliver sat på sagen i al hemmelighed, og bliver fløjet ud af landet for at hjælpe i sin egenskab som strålingsekspert. Hans højgravide kæreste Birgitte ved ikke, hvor Søren befinder sig, og er bekymret for, om han overhovedet vender tilbage til hende og deres kommende barn.

Bodil Holm er direktør i Mirrin Bank, som er et skalkeskjul for den hemmelige efterretningstjeneste. Da Bodil sender Søren på hemmelig mission, er det under navnet Morten Mørch. Det skal vise sig, at dette navn har været brugt før, af en anden person som har stor betydning for Søren.

Alt imens dette står på, er tiden også knap for Statsminister Lene Bisgaard. Hun skal nemlig vurdere, om der er tale om et kriminelt angreb eller et attentat, som vil starte tredje verdenskrig. Samtidig skal hun holde på en hemmelighed, som er befalet af Danmarks øverste leder.

Endnu engang er der fart over feltet, og alt det der hverdagsnusseri er der ikke så meget at komme efter hos Johan Ottosen. Jeg kan godt lide den skarpe krimistil med mindre fokus på ægteskabelige problemstillinger til fordel for spænding. Man skal holde tungen lige i munden, når man skal følge med i mystikken og dramaerne.

Jeg kunne godt lidt, at Bodil sendte Søren Storm på mission under navnet Morten Mørch. Både for at fortælle Sørens kontaktperson hvem han er, men også for at fortælle Søren en historie fra fortiden som han ikke kender til. Historien er modbydelig, men også rørende.

Og så var jeg meget betaget af beskrivelsen af Bodil Holm. Først tror man, at hun er en fraværende mor, der ikke er særlig interesseret i sin datter, for derefter at lære, at hun er chef for en hemmelig efterretningstjeneste, og vil gøre alt, for at beskytte sin datter. Nogle personer vil vide, at man ikke stiller Bodil Holm upassende spørgsmål, for det kan få ubehagelige konsekvenser.

Strømmen af information i bogen er stor, hvilket til tider kan gøre mig lidt forpustet. Men jeg er godt underholdt, og flere ting falder på plads undervejs, men nye kommer til, og det bliver spændende at læse mere om, hvem der vinder denne krig.

Jeg glæder mig til sidste bog, så jeg kan få svar på de sidste løse ender. Læs også min anmeldelse af Stenens tid her.

Apokalypsens engle af Johan Ottosen fra Bukefalos Publishing ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med pesto