Sensommerjagt af Anders de la Motte

Bazaar af Sabrina Ghayour

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Turbine//

Sabrina Ghayour er en prisbelønnet britisk-iransk kok og kogebogsforfatter, og den man spørger, hvis man har spørgsmål om mellemøstlig mad, eller man har brug for en opskrift. Hun er ekspert på området, og underviser op til flere forskellige madlavningshold. Jeg har lavet et par af hendes opskrifter, og glæder mig til at prøve nogle flere.

De kommende opskrifter er fra kogebogen, og findes på s. 110 Squash-, ærte og spinatsalat og s. 174 Harissabagt knoldselleri. Jeg har dog lavet lidt om, og det er dem, jeg har skrevet her.

Jeg er vild med mad fra mellemøsten, der er fyldt med varme krydderier og lækre råvarer. Det er rigtig lækkert, og taler til alle sanser, især hvis jeg selv skal lave det, for så kender jeg indholdet. Det er smukt, farverigt, indbydende og meget kreativt.

Hvert opslag i bogen indeholder et billede på den ene side, og udførlig opskrift på den anden side. Den perfekte opsætning i min verden. Det bliver både overskueligt og nemt.

Bagt knoldselleri

Til 3 personer

  • 750 g knoldselleri
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk grøntsagsbouillonpulver
  • Cirka 400 ml kogende vand

Forvarm ovnen til 220 grader. Find et rundt ovnfast fad med en diameter på 20 cm.

Snit selleriet og skær det i tynde skiver, og halver hver skive. Anret den snittede selleri i fadet.

Kom honning og bouillon i et målebæger, og hæld kogende vand i, så du har en samlet mængde på 400 ml. Rør godt rundt, og hæld blandingen over sellerien. Bag i 40-45 minutter, eller til den er mør. Dryp halvvejs gennem bagetiden sellerien, tryk den ned i saucen, og sæt fadet tilbage i ovnen. Bag færdig, og server med det samme.

Varm squash-, ærte og spinatsalat

Til 3 personer

  • 150 g friske ærter
  • 50 g solsikkekerner
  • 2 squash
  • 150 g babyspinat

Dressing

  • 2 tsk. koriander
  • 4 tsk. citronsaft
  • 4 spsk. olivenolie
  • Peber

Rist solsikkekernerne på en pande i 3-4 minutter, eller til de er let brændte i kanterne, og har fået noget farve. Kom dem i en skål, og lad dem køle af.

Lav dressingen. Bland koriander og citronsaft i en skål, krydr med sort peber, rør olivenolie i, og bland godt.

Kom revet squash, spinatblade og ærter på en pande og blancher det i 5 minutter, hæld dressingen over, og vend det forsigtigt med en grydeske. Når det er færdigt så drys med ristede solsikkekerner, og server med det samme.

Bogen er meget flot og overskuelig. Den er fyldt med mange spændende retter, som jeg glæder mig til at smage. Der er inspiration til alle, der ønsker flere kødfrie dage. Den bugner af smagsfulde og farvestrålende retter, og alt det bedste Mellemøsten har at byde på. Jeg har ikke den store erfaring med mad fra mellemøsten, men bare det, at bladre igennem bogen er en oplevelse i sig selv.

De næste opskrifter jeg vil prøve at lave er…

  • Agurkebruschetta med feta side 23
  • Krydret kernemælkssalat side 100
  • Pastafad med feta, pul biber og oregano side 142

Bazaar af Sabrina Ghayour fra Turbine ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sensommerjagt af Anders de la Motte