Bagt spidskål & Aloo Gobi
Spidskål kan spises både koldt i salater og varmt. Jeg er vild med smagen, og konsistensen er både sprød og blød. Det smager lækkert, så hvis du ikke har smagt det før, skulle du tage at prøve det nu.
Til 3 personer
Bagt spidskål
- 1 spidskål
- 40 g smør
- 25 g cheddarost
- 2 spsk timian
- Salt
- Peber
Skær spidskålen i kvarte og læg den på et smurt ovnfast fad.
Pensl spidskålen med smeltet smør. Drys cheddarost, timian, salt og peber over, og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 til 20 minutter.
Aloo Gobi
- 300 g kartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk ingefær
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 tsk gurkemeje
- 1 dåse hakkede tomater
- 150 g grønne linser
- 1 blomkål
- 1/2 citron
- 1 spsk olivenolie
- Salt
- Peber
Forkog kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutter, de skal ikke være helt færdige og møre.
Sauter løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander og gurkemeje i lidt olie i en stor pande, til løgene er klare og bløde.
Tilsæt hakkede tomater, kartofler, grønne linser og blomkål. Lad det simre under låg i 10 minutter eller til blomkål og kartofler er møre. Smag til med salt, peber og citron.
Håndfuld 1 + 2 – Spidskål, løg, hvidløg, hakkede tomater og blomkål.
Håndfuld 3 – Grønne linser.
Håndfuld 4 – Kartofler.
Fedt – Parmesan, smør og olivenolie.
Mælkeprodukt:
Smagsforstærkere: Citron, salt, peber, koriander, gurkemeje, ingefær, spidskommen og timian.
Janni
Ingen kommentarer endnu