10 nye vaner

Under bjælken af Jens Andersen

Jeg er vild med Kronprinsen, og er derfor spændt på, om han lever op til mine forventninger som kommende konge efter at have læst bogen.

Kronprins Frederik er født i 1968, og vokser op med sin bror prins Joachim. De opdrages som pseudotvillinger, og går altid i ens tøj. Deres forældre har travlt, og deres barnepige Else bliver som en slags reservemor for dem. I teenagerårene bliver drengene sendt på kostskole i Frankring, hvilket bliver en hård omgang for dem begge. Da de vender hjem igen efter et år, kommer der nye interesser på listen så som musik, piger og biler.

Kronprinsens ungdom er præget af det pres, der ligger på hans skulder som kommende konge. Han er både genert og indadvendt, og undgår så vidt muligt pressen. Da han fylder 18 år rejser han afsted på den første, af en lang række kommende rejser og får mange spændende oplevelser.

Han har en utrolig bred interesse på livet, og er meget nysgerrig. Han har flere uddannelser bag sig, og har i den grad søgt de fysiske udfordringer.

Da han finder Mary, er han ikke i tvivl om, at han har fundet den rigtige. De har lange snakke om musik, og hvad de ellers finder spændende i livet. I musikken finder Frederik frihed, og der kører soundtracks på siderne for neden i bogen, hvilket er ret genialt fundet på. På Itunes og Spotify kan du hører denne liste.

Denne bog er hjerteskærende men også pragtfuld.

Noget af det jeg nød allermest ved bogen, var Frederiks fortælling om, hvordan han mødte Mary. Det der med at de skulle presse deres møder ind i Frederiks kalender, og hvordan Mary rejser til Frankrig, og derfra bliver smuglet ind i Danmark, i bil. Tænk at bo i her sin ende af verden, og samtidig skulle holde sit forhold hemmeligt.

Jeg var meget begejstret for Frederik før, og er det endnu mere nu. At læse hvordan han føler sig fanget i sin rolle som kommende konge, synes at pressen modarbejder ham, og bare ønsker at være i fred. Og alligevel formår han at bevare sin lyst til og appetit på livet. Han arbejder hårdt på at få et godt forhold til pressen, og lærer at acceptere, at han skal være Danmarks kommende konge. Heldigvis ved Mary, at Frederik engang imellem har brug for at trække stikket og tage væk med vennerne, og det er der, han finder energien til sit job og den pressede hverdag.

Og så var jeg sidst men slet ikke mindst, meget begejstret for den skrøbelighed der er i Frederiks historie. Hvordan han tænker og forstår ét, men stadig er og altid vil være fanget i sin egen families historie.

Under bjælken af Jens Andersen fra Gyldendal ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 nye vaner