Ovnbagt squash med æg og ost
Vi har lige hentet 3 squash på en gård i nærheden, som reklamerede med at de havde alt for mange, og man bare kunne komme forbi og hente nogle gratis. Så vi hentede 3 stk, og lavede derfor denne lækre ret.
Til 4 personer
- 750 g squash
- 1 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. persille
- 2 spsk. basilikum
- Peber
- 1 dl. græsk yoghurt
- 4 æg
- 100 g revet cheddar ost
Skær squash i skiver, og hak derefter løg og hvidløg. Svits løg i olivenolie, til de er klare. Tilsæt squash, hvidløg og krydderier og svits i 2 til 3 minutter ved høj varme. Tænd ovnen på 175 grader. Hæld squashskiver i et oliesmurt ovnfast fad. Pisk græsk yoghurt og æg sammen. Tilsæt revet ost, og hæld æggemassen over grønsagerne.
Sæt faddet midt i ovnen i 20 – 30 minutter, til æggemassen er stivnet og overfladen er gylden. Sluk for ovnen 10 minutter før retten er færdig. Drys hakket persille over ved servering.
Håndfuld 1 + 2 – Squash, løg og hvidløg.
Håndfuld 3 – Æg.
Håndfuld 4 – Pommes frites.
Fedt – Ost og olivenolie.
Mælkeprodukt: Græsk yoghurt.
Smagsforstærkere: Basilikum, persille, salt og peber.
/Janni
Ingen kommentarer endnu