Klima sparetips #5

Sletterhage fyr i Knebel – Gratis glæder for børn #12

Vi tager ofte på eventyr i weekeden rundt omkring i Jylland, og opdager nogle af alle de dejlige pletter der findes. I stedet for altid at rejse langt væk, går vi på opdagelse i nærheden. Lidt luftforandring er altid rart.

Vi besøgte sidste weekend Sletterhage Fyr. Et fyrtårn der ligger på Helgenæs på Mols. Fyret ligger ved vejens ende i meget smukke omgivelser. Når sæsonen åbner til april, kan man komme op i fyret og nyde udsigten.

Der ligger en stor p-plads lige ved siden af fyret, så det er ikke noget problem at parkere.

Det er rart at gå tur langs bredden, og høre hvordan stenene bliver skyllet frem og tilbage af vandet.

Vandet er dybt, og strømmen er stærk, derfor er der uegnet til badning. Til gengæld er det et godt sted at fiske.

Når vi er ved vandet eller stranden, tager vi altid posca tusser med, så der er underholdning til børnene. Vi finder sten og tegner på dem, og på en af stenene skriver vi navnet på stedet, vi besøger.

Det er 2 offentlige toiletter, som er både rene, varme og åbent året rundt.

Det er både store og små skibe, der sejler forbi fyret, som skal videre ind til Aarhus havn. De kommer så tæt på land, at man bliver noget overrasket og lidt skræmt(altså tættere på end billedet her).

Der findes også et madpakkehus med borde og bænke, hvor vi spiste vores medbragte madpakker. Huset er et sidehus til fyret og er rent, lækkert og har en skøn udsigt, og så er det åbent året rundt.

Hvis du kender et skønt, måske hemmeligt sted, vi skal besøge, så råb endelig op. Det skal helst være i Jylland, så vi kan komme frem og tilbage på en søndag.

Se også Gratis glæder for børn #11

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klima sparetips #5