Rosie Hopkins' søde jul af Jenny Colgan

Kikærtegryde med linser og kokosmælk

Jo ældre jeg bliver, jo mere vild bliver jeg med gryderetter og simremad. På de kolde efterårs- og vinterdage er der ikke noget bedre end en lækker duftende gryderet med masser af smagsindtryk, og denne her er helt perfekt til formålet.

Til 4 personer

  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. ingefær
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 150 g grønne linser
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse kikærter
  • 3 grøntsagsbouillon terninger
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 2 spsk. fløde
  • Peber

Varm olien i en gryde ved middel varme og tilsæt løg, hvidløg og ingefær, rør rundt i et minut, hvorefter karry, spidskommen, chili og koriander tilsættes, svits krydderierne af under omrøring til det begynder at dufte.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion terningerne, flåede tomater og kokosmælk. Lad det simre under låg i 30 minutter. Rør jævnligt i gryden.

Tilsæt kikærter, squash, peberfrugt og fløde og varm det hele godt igennem i ca.10 minutter. Smag til med peber.

Til kikærtegryden serveres ris.

Håndfuld 1 + 2 – Løg, hvidløg, squash, flåede tomater, peberfrugt.

Håndfuld 3 – Grønne linser & kikærter.

Håndfuld 4 – Ris & fløde.

Fedt – Kokosolie & kokosmælk.

Smagsforstærkere: Karry, spidskommen, koriander, chili, grønsagsbouillon terning, ingefær & peber.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rosie Hopkins' søde jul af Jenny Colgan