15 bøger jeg ønsker mig til jul

Vegetarisk Junkfood af Amanda Hellberg & Eveline Johnsson

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Turbine//

Vi har lige fejret 10 års fødselsdag for Luca, og skulle egenligt have brunch. Men så kom jeg i tanke om, at Luca ikke er vild med brunch. Til gengæld elsker hun burgere og hjemmelavet mad. I bogen Vegetarisk Junkfood fandt jeg den helt rigtige menu til familiefødselsdagen. Nemlig burgere med pomme frites.

De kommende 3 opskrifter er fra kogebogen, og findes på henholdvis s. 66 Kartoffelbåde, s. 68 Burgerboller, og s.76 Bulgurburger. Jeg har dog lavet lidt om, og det er dem, jeg har skrevet her.

Burgerboller 12 stk.

 • 25 g smør
 • 2,5 dl mælk
 • 1/2 dl varmt vand
 • 25 g gær
 • 1/2 tsk salt
 • 1 spsk sukker
 • 450 g mel
 • 1 æg
 • ca. 1 dl sesamfrø

Smelt smørret i en gryde, og hæld derefter mælken i. Varm det op, til det er lunt. Smuldr gæren i det varme vand og tilsæt salt og sukker under omrøring. Hæld den lune mælkeblanding over og tilsæt derefter mel og æg. Ælt dejen i røremaskinen til det er blank og smidig.

Dejen skal hæve i 45 minutter. Rul derefter dejen til boller. Tryk dem flade og drys med sesamfrø. Læg bollerne på en bageplade, og lad dem hæve yderligere i 30 minutter. Bages i ovnen på 200 grader i 12 minutter, og køles til sidst af under et viskestykke.

Bulgurburger 10 stk.

 • 1 dl bulgur
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dåse kidney beans
 • 4 hele valnødder
 • 1 tsk paprika
 • 1/2 tsk salt
 • Chilipulver efter smag
 • Olie til stegning

Kog bulguren efter anvisningen på pakken. Pil og hak løg og hvidløg og steg dem i olie, indtil de er bløde. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend det godt. Form bøfferne og steg dem i olie på en pande på mellemvarme i ca. 4 minutter. Undgå at røre for meget ved bøfferne, da de ellers ikke hænger sammen.

Kartoffelbåde til 12 personer (som tilbehør)

 • 2 kg kartofler
 • Olie
 • Salt

Rengør kartoflerne grundigt, og skær dem i både. Put kartoffelbådene i en bradepande og hæld olie og salt over. Rør godt rundt indtil alle kartoflerne er smurt godt ind. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Rør godt rundt undervejs.

Bogen har mange lækre opskrifter, og man kan sætte mange af de forskellige retter sammen på kryds og tværs. Flotte rustikke billeder, og så virker opskrifterne nemme og overskuelige. Der findes også mange tips og tricks til madlavningen ovenover opskrifterne.

Junkfood i en sund udgave, der smager vidunderligt. Perfekt til diverse voksen- og børnefødselsdage og mange andre dage. Vores gæster var yderst begejstrede for det hjemmelavede junkfood, og det gjaldt både børn og voksne.

De næste opskrifter vi skal prøve fra bogen, er følgende..

 1. Spejlæg med hvidløgssvitset spinat s. 16
 2. Gnocchi s. 39
 3. Rodfrugtnachos s. 79
 4. Milkshake med mynte s. 117

Vegetarisk Junkfood af Amanda Hellberg & Eveline Johnsson fra Turbine ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15 bøger jeg ønsker mig til jul