5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i november

Bønnegryde med guacamole

Bønnegryde er en simreret, som gerne skal stå en times tid. Har man ikke den tid, så lad den blot simre i 15 til 20 minutter. Retten bliver blot mere rustik og knap så cremet, men smager stadig vidunderligt.

Til 4 personer

  • 1 spsk olivenolie
  • 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. paprika
  • 2 tsk. koriander
  • 1 revet squash
  • 1 ds flåede tomater
  • 3 dl grønsagsbouillon
  • 250 g solsikkekerner
  • 500 g kidney bønner
  • 1 rød peber i tern
  • 1/2 ds majs
  • 25 g mørk chokolade
  • Salt og peber

Sauter løg og hvidløg i olie til løgene er klare og bløde. Tilsæt derefter karry, spidskommen, kardemomme, kanel, paprika og koriander. Varm igennem under omrøring til det begynder at dufte. Kom squash, flåede tomater og grønsagsbouillon i gryden og lad det simre under låg i minimum 30 minutter og gerne en time. Tilsæt kidneybønner, peberfrugt og solsikkekerner og varm det godt igennem i 5 til 10 minutter, hvorefter resten smages til med chokolade, salt og peber.

Til bønnegryden serveres en lækker guacamole.

Håndfuld 1 + 2 – Løg, hvidløg, squash, flåede tomater, rød peber.

Håndfuld 3 – Kidneybønner.

Håndfuld 4 – Majs.

Fedt – Olivenolie, solsikkekerner & chokolade.

Mælkeprodukt –

Smagsforstærkere: Karry, spidskommen, kardemomme, kanel, paprika, koriander, salt & peber.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i november