Remedy oil fra Comfort zone

Oprindelse af Dan Brown

Det er længe siden, at jeg har læst noget fra Dan Brown, og jeg glæder mig til gensynet med Robert Langdon i 5. bog i serien. Jeg synes, at jeg får en masse ny viden ved at læse disse bøger, og det gør det bare endnu mere interessant. Yderligere glæder jeg mig til flere gamle hemmeligheder, koder og labyrinter.

Robert Langdon er i Bilbao, for at overvære sin vens banebrydende offentliggørelse om, hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen. Den store begivenhed foregår i det moderne Guggenheim museum, hvor Edmond Kirsch får hjælp af museumsdirektøren Ambra Vidal, som også er Spaniens kommende dronning. Begivenheden sendes på live TV, og hele verden følger med. Lige som alt kører på skinner, og det går allerbedst sker der en katastrofe.

Langdon og Ambra Vidal tvinges til at gemme sig og stikke af i skjul. Imens de prøver at finde svar på Edmond Kirsch’s store spørgsmål, jages de igennem Gaudís Barcelona i en labyrint af ældgamle hemmeligheder og koder. Langdon og Vidal er efterlyst, og ingen skyr midler for at fange dem. Nogle ønsker ikke, at sandheden kommer frem, og meget tyder på, at Spaniens kongehus er indblandet.

Det jeg allerbedst kunne lide, var de inspirerende og smukke beskrivelser af Gaudís værker og Barcelona. I foråret besøgte jeg Barcelona, og så mange af værkerne i gadebilledet. Det gør bare historien lidt bedre, når man har været de steder, der bliver nævnt i bogen. Det er en helt rejsebeskrivelse i sig selv, og har man ikke været i storbyen, får man helt sikkert lyst efter at have læst den.

Jeg syntes, at hele plottet var skruet godt sammen, og kunne mægtig godt lide, hvordan spændingen blev holdt til det sidste. Der var fart over feltet, og læseoplevelsen var til tider noget udfordrende. Jeg måtte virkelig holde tungen lige i munden for at få det hele med. Og så er jeg helt vild med Robert Langdon. Den altid rolige (eller sådan ser jeg ham ihvertfald), kloge, venlige, behagelige og skønne mand. Han er en vidunderlig karakter, man ikke kan undgå at holde af.

Det var den vildeste afslutning, jeg længe har læst. Så gennemtænkt og fantastisk. Med den hast teknologien har i dag, går der ikke mange år, før dette er muligt, eller det er det måske allerede, jeg vil bare helst ikke tro, at det kan ske.

Oprindelse af Dan Brown fra Hr. Ferdinand ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Remedy oil fra Comfort zone