Gnocchetti med squash og cheddarost

Jeg er f*cking hot! af Renée Toft Simonsen

Jeg er måske lidt tidligt ude, da bogen henvender sig til kvinder +50, men jeg har solgt sindsygt mange eksemplar af den, og når det sker, vil jeg altid gerne læse med. Bogen lyder interessant, og det er Renée Toft Simonsen jo også, så jeg kan lige så godt forberede mig, for jeg regner helt bestemt med at blive 50 år på et tidspunkt.

Renée Toft Simonsen fortæller her sin version af at være midtvejs i livet. Hvordan det er at komme i overgangsalderen, håndtering af perfektionismens hamsterhjul og hvordan det føles, når børnene flytter hjemmefra. Vi hører også om barndoms spøgelser, og hendes higen efter faderens opmærksomhed.

Det er en meget personlig, rørende og følelsesmæssig rejse, vi følger med på. Vi hører ærligt og kærligt om alt lige fra teenagelivets indtog, til de varme nætter, hvordan kroppen begynder dens forfald, skavanker, følelsesmæssige rutscheture, skam, skilsmisser, børn, døden og ikke mindst menstruation i lange baner, men på den skønne måde.

Familien betyder alt for Renée, og vi kommer med til familiefesterne, Malaga og alt hvad livet ellers byder på.

En pragtfuld, smuk og vigtig fortælling om overgangsalderen, men også om det at være perfektionist på alle mulige måder, og hvad det bærer med sig. Jeg kunne godt lide menneskeligheden og skrøbeligheden i hendes historie. Den var så ægte, til tider lidt pinlig at være tilskuer til, fordi man ellers ikke har adgang til den virkelighed, men alligevel fungerede det ualmindeligt godt.

Det eneste jeg kender til overgangsalderen p.t., er min mors nu på 30. års ‘i min trøje, af min trøje’, som vi kalder det. Så forstyrende for os andre, når vi så fjernsyn. I starten grinede vi af hende, lige indtil en dag, hvor hun flippede fuldstændig ud, og så stoppede vi ellers med det. Med tiden så og lærte vi også, hvor ulideligt hun havde det, med den varme. Tænkt at hun stadig har svedeture efter 30 år. Mon jeg har noget at glæde mig til?

Til gengæld kunne jeg i høj grad relatere til det perfektionistiske hamsterhjul. Det ramte fuldstændigt plet. Det var faktisk lidt vildt, men også mærkeligt, for jeg følte, at den del var skrevet til mig, og det var til tider lidt grimt, men også fascinerende at en anden kunne beskrive min perfektionisme så perfekt.

Bogen har nogle små fine illustrationer, som passer ind i det fortalte, hvilket gør den lidt hyggeligere.

Med denne bogs vise ord, skønne humor og alt muligt andet godt, er jeg nu sikkert på vej mod de 50 og alt hvad der ellers venter, eller lige på nær dagen hvor mine børn flytter hjemmefra.

Jeg er f*cking hot! af Renée Toft Simonsen fra Politikens forlag ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gnocchetti med squash og cheddarost