Paris - Through a fashion eye af Megan Hess

Fyldte søde kartofler med spinat, kikærter og dressing

Søde bagte kartofler fyldes med skønne sager som spinat, kikærter og krydderier, og dryppes med dressing.

Til 3 personer

  • 6 søde kartofler
  • 1 løg
  • 100 g frisk babyspinat
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Peber

Dressing

  • 250 g creme fraiche
  • 3 spsk. rød pesto
  • Salt
  • Peber

Til servering

  • 40 g solsikkekerner
  • 1 granatæble

Tænd ovnen på 200 grader. Skær et kryds ned i hver kartoffel, og pak dem ind i sølvpapir hver for sig. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 1 time. Tjek om de er gennembagte, inden du tager dem ud. Pil og hak løget. Skyl og tør spinaten. Dræn kikærterne for vand. Steg løget i olie på en pande i 2-3 minutter ved middel varme, til løget er blødt. Tilsæt kikærter, spidskommen, kanel og steg videre i 2-3 minutter. Vend spinaten i, og tag straks panden fra varmen. Pres saften af citronen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Dressing

Rør creme fraiche og rød pesto sammen, og smag til med salt og peber.

Servering

Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Flæk granatæblet, og frigør kernerne ved at slå på skallen med en stor ske, og fjern de hvide hinder.

Pak de bagte kartofler ud, og tryk let på dem, så de åbner sig. Fyld kartoflerne med kikærteblandingen, dryp med dressing, og drys med granatæblekerner og solsikkekerner.

Sensemodellen

Håndfuld 1 + 2 – Søde kartofler, løg, & babyspinat.

Håndfuld 3 – Kikærter.

Håndfuld 4 – Granatæble.

Fedt – Olivenolie, creme fraiche, rød pesto & solsikkekerner.

Mælkeprodukt –

Smagsforstærkere: Spidskommen, kanel, salt, peber & citron.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paris - Through a fashion eye af Megan Hess