Sommermakeup på 2 minutter

Lev mere kæmp mindre af Maria Juhl

Jeg er spændt på denne bog. Jeg er nemlig vild med bøger, om hvordan vi får mere ud af livet, og hvordan vi skal huske at leve i nuet i stedet for at stresse. Jeg vil gerne nyde, leve og opleve livet med min familie. Så jeg er spændt på, hvad denne bog byder på, og om den er brugbar.

Vi lever i en verden, hvor der er fuld fart på hele tiden. Det er vigtigt for os at præstere, tjene mange penge, arbejde mange timer om ugen og have alle de nye ting. Hvorfor synes vi ikke, at vores liv er det vigtigste? Hvorfor går vi ikke op i at mærke efter, slappe af, have det godt, leve sundt og være i balance. Det er jo et lidt fordrejet samfund, vi lever i så, og desværre kan jeg heller ikke selv sige mig fri, selvom jeg utroligt gerne ville. Mange mennesker kan ikke følge med, og ender med stress og udbrændthed, men her er der hjælp at hente i den Ayurvediske livsstil.

Ayurveda betyder ‘livets videnskab’, og er en gammel Indisk livsstil om, at holde naturen i os selv i balance, ved at følge en af de tre livsenergier vata, pitta, kapha, også kaldet doshaer. Alle mennesker indeholder æter, luft, ild, vand og jord i forskellige dosis. Sammensætningen af de forskellige elementer påvirker vores natur, krop, sind og personlighed, og den måde vi lever på.

Vata

Æter og luft er indeholdt i vata. Vata er subtil, flyvsk, bevægelig, let, hurtig, kold og tør. Alle idéer og al bevægelse kommer herfra. Nye projekter, de digitale medier, transport – især flyvning, kommunikation, blæst, tør kulde, kroppens bevægelighed og tyktarmens bevægelser er alle vata-relaterede. Mennesker der er særlig præget af vata, bevæger sig, taler og tænker hurtigt. De er idérige, innovative og omstillingsparate. Deres kroppe er ofte kolde, slanke og tørre, både i  hud og led. Deres sind er omskifteligt, men når de er i balance, er de entusiastiske og begejstrede.

Pitta

Pitta indeholder hovedsageligt ild, men også en smule vand. Pitta er varm, fyrig, skarp, intens, hurtig, olieret og gennemtrængende. Tropisk klima, feber, udslæt, lederskab, fokuseret handling, konkurrence, præstation, stærkt sexdrive og kroppens forbrænding og fordøjelse er domineret af pitta dosha. Pitta-prægede mennesker er typisk varme, intense og skarpe. De har let til sved og overophedning. De handler og tager beslutninger, og giver som regel ikke op, før de er i mål med deres projekt. De har et skarpt intellekt, diskuterer gerne for at få ret, og når de er i balance, er de fremragende ledere. Deres fordøjelse er stærk, kroppen er medium bygget, og huden er generelt varm og olieret.

Kapha

Kapha er en sammensætning af jord og vand og styrer vores krop, muskler og knogler. Kapha er tung, fugtig, kold  langsom, sød, vedholdende og grundig. Den forbinder os med jorden og alt, der har med fysisk tryghed og velvære at gøre. Et harmonisk familieliv, orden i økonomien, systematik, koldt, fugtigt vejr, hjemmedyrkede grøntsager og tid i naturen vil være kapha-relateret. Kapha-mennesker er en lidt mere sjælden art i vores del af verden. De er generelt søde, loyale, tryghedssøgende, afslappede og accepterende. Deres kroppe er kraftigere bygget med chance for overvægt. De kan være langsomme om at komme i gang, men når maskinen først kører, er de særdeles udholdende. Deres sind vil for det meste være roligere og mere afbalanceret end hos de andre doshaer.

Tag testen bag i bogen og find ud af hvilke dosha du tilhører. Bagefter kan du finde råd og vejledning om motion, mad, m.m. der passer til din dosha. Yderligere er der en kode i bogen, der giver adgang til online træning og mere inspiration.

Sikke en helt igennem fremragende og vidunderlig bog. Så lækker og fyldt med dejlige billeder. Jeg er blevet meget inspireret, og bogen gik lige i hjertet på mig. Jeg oprettede netop min blog, fordi jeg ville koncentrere mig om at leve mere, og minde mig selv om det igennem bloggen, og nu har Maria Juhl inspireret mig til også at kæmpe mindre, og acceptere nogle ting som de er.

Det giver så meget mening, at alle mennesker indeholder forskellige elementer, der gør, at man takler livet på forskellige måder, og at vi har forskellige behov, og opfører os forskelligt. Jeg har taget testen bag i bogen, og tilhører kapha. Og når jeg læser om Kapha, er der ingen tvivl. 85% at det der står, passer præcist på mig. Det er som at læse om mig selv. Ret vildt faktisk, at det passer så godt.

Jeg er blevet ret vild med denne livsstil, og jeg vil bestemt søge mere viden på Maria Juhls hjemmeside, sætte mig mere ind i kapha, og finde ud af hvordan den udspiller sig i mit liv. Jeg vil helt sikkert også bruge bogen igen og igen, men måske mere som et opslagsværk. Den er meget brugbar, overskuelig og bliver aldrig for gammel. Jeg glæder mig allerede, og kan kun varmt anbefale bogen til alle. Jeg har allerede skrevet til min søster, at hun bare må læse den.

Lev mere kæmp mindre af Maria Juhl fra Aronsen ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommermakeup på 2 minutter