Peberfrugt med røræg

Glimmerbøsserne af Karin Brunk Holmqvist

Karin Brunk Holmqvists tre første bøger er blevet genudgivet i forbindelse med hendes nye bog Akutklokken. Jeg kan mindes, at jeg har læst en eller to af dem, men ikke hvilke. Jeg kan også huske, at de var ret sjove og underholdende, så de får lige en chance igen.

Brødrene Henning og Albert lever en stille, tryg og minimalistisk tilværelse i deres lille hus. De nyder hinandens selskab, og laver alt sammen. De hjælper til hos godsejeren og hans kone, og de er meget glade for at komme der.

Deres barndomshjem er lige blevet solgt, og skal nu være et kvindehjem for alkoholikere. Henning og Albert er noget utilfredse med den situation, men da de fremmede er flyttet ind, bliver brødrene inviteret over, for at fortælle om huset, hvilket de er meget stolte af.

En dag kommer nogle TV folk forbi Henning og Alberts hus. De vil gerne vide, om brødrene kender noget til fænomenet. Brødrene tror, at der er snak om kvindehjemmet, og de fortæller, hvad de har oplevet i den forbindelse. De ender på TV, og alle er i chok over, hvad de fortæller, problemet er bare, at brødrene og TV-folkene ikke snakker om det samme fænomen, og historien griber hurtigt om sig.

Den skønneste bog om de skønneste brødre. Det er virkelig en fantastisk historie, fyldt med humor, charme og varme. Bedst som man tror, at man skal læse om Albert og Hennings daglige og lidt kedelige hverdag, begynder herlighederne at tage fart. Der opstår flere misforståede situationer for Albert og Henning, som gør, at man ikke har lyst til at ligge bogen fra sig igen.

Jeg er vild med de to herrer. De er søde og beskedne, og vil rigtig gerne hjælpe og videregive deres viden, men de vil også gerne leve i fred og ro. De elsker at komme hos godsejeren og hans kone for at hjælpe til, og cykler altid rundt uanset hvor turen går hen.

Episoden med cirklen på marken bag brødrenes hus er simpelthen så underholdende, og at det så munder ud i en gevinst. Det er virkeligt genialt fundet på. Jeg grinte højlydt, da jeg læste det, og syntes bare, at bogen blev bedre og bedre.

Hvor ville det være vidunderligt, hvis man havde Henning og Albert som naboer. Det kunne da give lidt krydderi til hverdagen.

Glimmerbøsserne af Karin Brunk Holmqvist fra Rosinante ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peberfrugt med røræg