Squashruller med tomat- og broccolifyld

8 ting at lave i påsken

Vi har aldrig gået så meget op i påsken hos os, men efter jeg har fået børn, har jeg savnet nogle traditioner, som vi kunne udføre sammen både børn og voksne. Så i år har jeg lavet denne liste, over ting man kan lave, og vi glæder os rigtig meget.

  • Gækkebreve

Klip et pænt gækkebrev og pynt det. Derefter kan du skrive:

Selvom du er en tøs, og din mund er løs,

så kan du måske gætte, hvem der vil dig gække,

og hvis du gætter flot, er tøser også godt,

og så kan du æde, chokolæde.

  • Æggefarvning

Du skal bruge nylonstrømper, æg, løgskaller, rødkål, forårsblomster og krydderurter. Put enten løgskaller eller rødkål i en gryde med kogende vand. Udvælg blomster og urter og læg dem på dit æg, træk forsigtigt nylonstrømpen ud over, så den holder på urterne, og slå knude på strømpen. Sænk ægget ned i gryden og lad det koge i mindst 10 minutter. Tag nylonstrømpen, blomster og urter af, og se de smukke mønstre på æggene. Sæt æggene på påskebordet, så folk kan spise de ekstra flotte æg.

img_0322

  • Skidende æg

Til ca. 6 personer

6 smilende æg

Sennepssauce:

50 g smør

50 g hvedemel

2-3 spiseskefulde dijonsennep

1/2 liter mælk

Salt og peber

Karse

Ristet rugbrød

Kog æggene i små 8 minutter. Smelt imens smørret forsigtigt i en gryde, og rør melet i. Det skal ligne en tyk dej. Tilsæt halvdelen af mælken, og pisk godt. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt, og kom sennep, salt og peber i, og lad saucen tykne ved svag varme. Server saucen med de smilende æg i. Pynt æggene med karse, og spis ristet rugbrød som tilbehør.

  • Puste æg

Prik et lille hul i ægget, og pust indmaden ud. Derefter kan du farvelægge æggene, og bruge dem som pynt, eller hænge dem op.

  • Lave aprilsnar

Det er den eneste dag på året, hvor man må lyve og bilde folk de særeste og sjoveste ting ind, fordi det ikke er løgn, men bare er en aprilsnar.

  • Gem chokoladeæg i haven

Det er skægt at gå rundt i haven og lede efter små, farvede chokoladeæg pakket ind i glinsende papir i alle regnbuens farver.

img_0324

  • Gå ud i haven og trante æg

Det er et spil, hvor hver spiller har en bestemt mængde æg. Så triller man de hårdkogte æg ned af en lille bakke, og forsøger at ramme de andre æg. Lykkedes det, vinder man det æg, man har ramt. Det handler selvfølgelig om at få flest æg.

  • Æggeløb

En stafet hvor deltagerne er delt ind i hold, eller alle løber mod alle. Æggeløbet starter med, at alle deltagere stiller sig bag startlinjen, tager skaftet af skeen i munden og ligger ægget på skeen. Dommeren starter æggeløbet og deltagerne skal gå eller løbe så hurtigt de kan af den afmærkede rute og tilbage til målstregen igen. Taber deltagerne ægget, skal denne starte forfra. Den der kommer først igennem banen uden at tabe ægget undervejs har vundet.

Rigtig godt fornøjelse og god påske.

Hvilke påsketraditioner har i hos jer?

/Janni

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squashruller med tomat- og broccolifyld