Marokkansk gulerodssalat
En lækker salat er lidt ligesom en lækker skive brød. Den bliver meget bedre at lidt sprødt på toppen. Her er der brugt granatæblekerner, og det er en vidunderlig smagsoplevelse, der passer godt til de kolde dage.
Til 4 personer
500 g gulerødder
1 dåse kikærter
1 dl hakkede rosiner
1 dl ristede solsikkekerner
Olivenolie til stegning
2 tsk. paprika
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
2 spsk. finthakkede persille
Kernerne fra 1/2 granatæble
Dressing
2 spsk. citronsaft
1 spsk olivenolie
1 tsk. kokossirup
Salt og peber
- Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.
- Varm en pande op til medium varme, kom olivenolie på, og steg kikærterne gyldne og sprøde heri i ca. 5 minutter.
- Tilsæt krydderierne, vend det godt rundt, og steg i yderligere 5 minutter.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, på et mandolinjern.
- Kom gulerødderne i en skål sammen med dressing, rosiner, ristede kerner og de stegte kikærter, og vend til sidst persillen i salaten.
- Anret salaten på et fad og drys med granatæblekernerne.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Gulerødder, granatæblekerner,
Håndfuld 3 – Kikærter
Håndfuld 4 – Rosiner og kokossirup
Fedt – Olivenolie & solsikkekerner
Mælkeprodukt –
Smagsforstærkere: Paprika, koriander, spidskommen, persille, citronsaft, salt & peber
/Janni
Ingen kommentarer endnu