Beautyblender

Indisk vintergryde

En lækker cremet karrygryderet der mætter, og varmer på en kold vinteraften. Faktisk har jeg altid bildt mig selv ind, at jeg ikke bryder mig om karry. Men med årene har jeg fundet ud af, at det er lugten, jeg ikke bryder mig om. Så karry i moderate mængder smager helt godt.

Til 4 personer

2 tsk kokosolie

2 løg

2 fed hvidløg

1 chili

10 g frisk ingefær

3 mellemstore kartofler

1 dl grønne linser

2 dåser kokosmælk

5 dl grønsagsbouillon

200 g hvidkål

250 g broccoli

200 g ærter

1/2 spsk soja

Salt & peber

img_4661

  • Steg løg, hvidløg, chili og krydderier i kokosolien i 5 minutter.
  • Tilsæt kartoffeltern, linser, kokosmælk, bouillon og salt.
  • Bring det i kog.
  • Når det koger, skrues ned for varmen, så det simre.
  • Lad det simre i 20 minutter.
  • Tilføj hvidkål, broccoli, ærter og soja.
  • Lad det simre, indtil grønsagerne er møre.
  • Tag gryden af varmen og smag til med salt og peber.

Denne ret passer rigtig godt sammen med ris. Men i tilfælde af at børnene hellere vil have pasta, dur det også.

Sensemodellen

Håndfuld 1 + 2 – Løg, hvidløg, hvidkål, broccoli og ærter

Håndfuld 3 – Grønne linser

Håndfuld 4 – Kartofler og pasta

Fedt – Kokosolie og kokosmælk

Mælkeprodukt –

Smagsforstærkere: Chili, soja, grønsagsbouillon, ingefær, salt og peber

/Janni

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beautyblender