20 ting af lave i efteråret

Broccolifrikadeller

Jeg elsker grønsagsfrikadeller i alle afskygninger. De er nemme og hurtige at lave, og du kan bruge de grønsager, dit køleskab lige byder på. Jeg er vild med grønne grønsager, især broccoli. Så derfor sørger jeg altid for, at vi har broccoli i køleskabet.

fullsizerender

Til 2 personer

2 æg

1 helt broccoli

1 løg

5 spsk mel

2 teske salt

1 knivspids peber

3 spsk solsikkekerner

6 basilikumblade

2 spsk smør

img_2688

  • Hak broccoli og løg i en foodprocessor.
  • Rør æggene godt ud i de hakkede grønsager.
  • Tilsæt mel, salt og peber, og rør det grundigt.
  • Lad massen stå 10 til 15 minutter, så den kan samle sig.
  • Form frikadellerne, og kom solsikkekerner på overfladen.
  • Steg dem derefter på panden i smør på middel varme.
  • Steg dem i ca. 10 minutter på hver side.
  • De skal være faste og gyldne, når de er færdige.
  • Pynt til sidst med basilikum.

 

Serveres evt. med en skive brød til.

Sensemodellen

Håndfuld 1 + 2 – Broccoli & løg

Håndfuld 3 – Æg

Håndfuld 4 – Mel

Fedt – Smør & solsikkekerner

Smagsforstærkere: Salt, peber og basilikum

/Janni

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20 ting af lave i efteråret