Stegte ris og linser
Dette er en hurtig og meget mættende ret. Den er sund og smager skønt. Retten har en markant og finurlig smag. Jeg skulle lige vende mig til den, men nu er jeg meget begejstret.
Jeg er vild med røde linser for tiden, og putter dem i alt, jeg kan komme til.
Til 2 personer
100 g ris
100 g røde linser
1 broccoli
1 løg
2 fed hvidløg, presset
1/2 dl sojasovs
2 spsk. citronsaft
1 tsk. karry
3 tomater
Frisk baslilkum
- Skyl ris og linser, og kog dem i samme gryde i 18 minutter.
- Skær broccolien i små buketter, og hak løget. Put broccoli, løg og hvidløg på en pande, og steg det i sojasovs og citronsaft i ca. 10 minutter. Lad karryen stege med de sidste par minutter.
- Hak tomaterne, og put dem på panden sammen med det andet. Lad det stege indtil blandingen er godt varm.
- Retten serveres med friske basilikumsblade.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Broccoli, løg, hvidløg og tomater
Håndfuld 3 – Grønne linser
Håndfuld 4 – Ris
Smagsforstærkere: Basilikum, citronsaft og soja
/Janni
Ingen kommentarer endnu