Junibøger

Kaninjægeren af Lars Kepler

Sjette bind i serien om Joona Linna, og jeg er meget spændt. Jeg er vild med denne serie. Problemet er bare, at den er lidt for uhyggelig, og nogle gange tør jeg ikke læse videre, slet ikke hvis der er mørkt.

Sidste bog sluttede med, at Joona Linna skulle i fængsel, og jeg sad måbende tilbage, og jeg tænkte, at det da ikke kunne passe, at det måtte være en fejl. Han opklarede et mord, og så er takken et fængselsophold. Det kan da ikke blive mere urimeligt.

Denne serie har det med at slutte med en cliffhanger, og hver gang sidder jeg måbende og meget overrasket tilbage, så jeg ved efterhånden, hvad der er i vente, når jeg starter på en ny bog.

fullsizerender

En koldblodig og meget rolig morder er løs. Når han dræber, har han en maske på ansigtet, og et bånd om hovedet med afskårne kaninører. Han koncentrerer sig kun om sit offer, og er ligeglad med vidner. Inden morderen slår til, får ofret et opkald. En barnestemme læser en remse op, om 10 kaniner der ikke kommer i himlen.

TV-kokken og alkoholikeren Rex Müller befinder sig midt i begivenhederne uden at vide det. Imens er Rex optaget af at kompensere for den svigtende tid med sønnen Sammy pga alkoholismen.

Sidste bog sluttede med at Joona Linna kom i fængsel, og her har han siddet siden. En aften bliver han hentet i sin celle, og ved ikke at han skal deltage i et top hemmeligt møde. Politiet har nemlig brug for hans hjælp til at finde kanindræberen i en fart, og jobbet starter allerede inde i fængslet.

Joona får bevilget udgang, og skal bruge tiden på at stoppe kaninjægeren, inden han slår til igen. Saga Bauer og Joonas veje mødes igen på jagten efter morderen.

fullsizerender-jpg-2

Joona Linna serien hører til i den hårdkogte ende af krimier, og denne bog var lige så gyselig, som de andre har været. Man får penslet mordene ud i pap, hvilket bliver så fælt og ulækkert, at det ikke er til at læse.

Jeg er vild med Joona Linnas skarpe politihjerne. Han har ret hver eneste gang, og finder altid morderen. Han kan finde små næsten usynlige og meget vigtige ting både i rapporter og på overvågningsbånd, og så tager han alle midler i brug både lovlige og ulovlige for at stoppe morderen.

Historien kører på fuld udblæsning lige fra starten og hele vejen igennem. Jeg keder mig ikke. Min puls slår hårdt og mine nerver hænger i en tynd tråd, fordi jeg hele tiden befinder mig i uvisheden om hvad der nu sker.

Jeg kunne ikke finde morderen blandt alle personerne i bogen. Det var først, da det endeligt blev røbet i slutningen, at jeg fandt ud af det. Motivet er virkeligt godt, og til tider kunne jeg godt forstå, hvorfor morderen gjorde det. Jeg sympatiserede faktisk med morderen op til flere gange, og måtte tage mig selv i at tænke, at selvfølgelig er det da ikke i orden at dræbe, selvom man har en helvedes god grund.

Og sikke en clifhanger. Hvad skete der lige?? Jeg er slet ikke med….Hvornår kommer den næste bog???

Kaninjægeren af Lars Kepler fra Gyldendal ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Junibøger